nieuws

Kassen open op Voorne-Putten

paprika.cropresize.tmp.jpg
paprika.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Wie wil weten wat er gebeurt in een tuinbouwkas, kan zaterdag onder meer op Voorne-Putten komen kijken, proeven en luisteren tijdens Kom in de Kas. Op het eiland doen niet alleen glastuinbouwbedrijven mee aan de open dag, maar ook bijvoorbeeld een rusthuis voor paarden en een melkveehouderij.
Het biologische paprikabedrijf van Frank de Koning in Brielle is een van de drie deelnemers aan de Kloosterweg. Bedrijfsleider Dick Wisse teelt paprika’s en eet ze zelf graag: "Je neemt eigenlijk overal paprika’s bij, bij salades, bij vlees, bakken. Het is lekker, dus…"

Rusthuis voor paarden

Niet alleen kassen zijn open: de St. Anna-hoeve in Rockanje is een rusthuis voor paarden en pony’s. Het wordt geleid door Erica en Cock Wageveld. In hun bedrijf aan de Meelzakseweg kunnen oudere paarden en pony’s genieten van hun oude dag. Ook paarden die minder oud zijn maar waar niet meer op kan worden gereden, wonen op de St. Anna-hoeve.
"De dieren gaan regelmatig de wei in en dat is heel belangrijk voor oudere paarden, want als ze geen beweging krijgen worden ze stram", vertelt Erica Wageveld. "Het geeft een hoop voldoening als je ziet dat een paard relaxed en gelukkig oud kan worden."
De bedrijven op Voorne-Putten die meedoen aan Kom in de Kas zijn alleen op zaterdag open, van tien tot vier.
Kom in de Kas wordt ook op andere plekken in Nederland gehouden. Veel locaties zijn het hele weekend open. Kijk voor een overzicht van deelnemende bedrijven op www.komindekas.nl.