De kerstlichtjes weer aan in Rotterdam

Rotterdam komt vrijdag weer helemaal in de kerststemming. Dan worden bij twee grote kerstbomen in het centrum van de stad de lichtjes ontstoken.

Om 17.15 uur gaan de lichtjes aan van de traditionele kerstboom voor het stadhuis. De kerstboom heeft dit jaar, vanwege de verbouwing van de Coolsingel, een andere plek. De boom staat nu op het Stadhuisplein. 

Voor en na het ontsteken van de lampjes is er een optreden van Lee Towers en het kinderkerstkoor ZangExpress. Radui en TV Rijnmond zenden het ontsteken van de lampjes in de kerstboom live uit.

De kerstboom bij het stadhuis is een jaarlijkse traditie. Jarenlang kwam er een kerstboom uit Noorwegen naar Rotterdam. De boom van dit jaar lag de afgelopen dagen bij een boomkwekerij in Hazerswoude:


Coolblue

Ook op het Stationsplein voor Rotterdam Centraal staat deze decembermaand weer een kerstboom. Deze is geleverd en aangekleed door het Rotterdamse bedrijf Coolblue.

In de boom zitten meer dan 17 duizend lichtjes. Die worden vrijdag om 18.00 uur ontstoken. 

Al aan

Sommige kerstbomen in de stad zijn al aan. Zoals bij het Sophia Kinderziekenhuis aan het Doctor Molewaterplein. De lampjes zijn donderdagavond ontstoken. 

Het Sophia Kinderziekenhuis verkoopt ook dit jaar weer de 'lichtjes voor Sophia'. Van het geld wordt een speciale applicatie ontwikkeld voor zieke kinderen. Die app moet emotionele problemen gaan herkennen. De app moet binnen een half jaar af zijn. 

Ook in de Koopgoot staat een kerstboom, waarvan de lampjes al branden. Het gaat om de specifieke wensboom, waar mensen een wens kunnen opschrijven en in een doorzichtige kerstbal kunnen doen. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: