nieuws

Wonen in tent naast NAi

container.cropresize.tmp.jpg
container.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Naast het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam staat de nieuwe woning van de Duitse kunstenaar Hans Kalliwoda. Het is een zeecontainer met daar overheen een tent en is het belangrijkste onderdeel van zijn kunstproject 'The World in a Shell'. ?
Kalliwoda gaat vijf jaar lang de wereld rond met deze container gevuld met technologie. Hij wil ontdekken of de technologie die wij in het Westen kennen ons gelukkiger maakt. En om dat uit te vinden neemt hij die technologie mee naar Derde Wereldlanden.
De kunstenaar is niet bang voor zijn veiligheid in bijvoorbeeld Botswana, Papoea Nieuw Guinea en Mongolië. "Als ik Rotterdam heb overleefd, kan ik de eskimo's of andere stammen ook wel aan."
Maar hij vindt de Rotterdammers wel leuke mensen. "Ze zijn heel nieuwsgierig,"zegt Kalliwoda. "Jong en oud is al bij de tent geweest om te kijken wat het is."
Zaterdag wordt het kunstproject officieel geopend. Tot 18 april blijft Hans Kalliwoda naast het NAi wonen. Daarna vertrekt hij naar Botswana.