Vlaardingen: Twee weken gratis reizen na uitstel Hoekse Lijn

Omwonenden van de Hoekse Lijn zouden zeker twee weken gratis reizen moeten krijgen als de spoorverbinding klaar is. Dat vindt de voltallige gemeenteraad van Vlaardingen.

De 13 partijen in de raad eisen compensatie voor alle vertraging van de Hoekse Lijn. De lijn zou eerst al in september 2017 gaan rijden. Maar die datum is meermalen verschoven, en staat nu op februari volgend jaar. Dat is slecht voor het vertrouwen in het openbaar vervoer, vinden de partijen.


Er is al een compensatieregeling, maar die is volgens de Vlaardingse raad veel te ingewikkeld. Daarom moet wethouder Bikker van Vlaardingen een betere regeling lospeuteren, vinden de partijen.

Niet alleen willen ze twee weken gratis reizen. Voor elke nieuwe maand vertraging moeten daar 2 dagen bij komen.

Niet voor de hand

Volgens de RET ligt het aanbieden van gratis reizen niet voor de hand. "Reden daarvoor is dat het OV ergens van betaald moet worden en kaartverkoop is een substantiële bron van inkomsten", laat een woordvoerder weten. 

Wethouder Visser heeft toegezegd om op korte termijn met een inventarisatie te komen met mogelijkheden voor compensatie. 

De RET wijst erop dat er nu al compensatiemogelijkheden zijn, zoals 50% korting op vervangend vervoer. Ook zijn maatregelen genomen om het reizen comfortabeler te maken, zoals het plaatsen van extra abri's en windschermen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: