nieuws

Afscheid van Rijnmond 30

BasvanHalderen001.cropresize.tmp.JPG
BasvanHalderen001.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De Rijnmond 30, de meest eigenwijze hitparade van Nederland, is zaterdag 27 maart voor het laatst uitgezonden. Het programma maakt met ingang van zaterdag 3 april plaats voor Vraag het de Bieb.
Reint Jan Potze en Bas van Halderen presenteerden zaterdag beiden een uur van de laatste editie. Jan de Hoop, presentator van het eerste uur in 1988, kon door vakantie niet aanwezig zijn. Hij was wel in de uitzending te horen.
Jan de Hoop presenteerde het programma tussen 1988 en 1992. Daarna nam Jan van der Putten het een paar maanden over. Reint Jan Potze gaf het programma tussen het najaar van 1992 en de zomer van 1995 een vervolg. Daarna verdween de Rijnmond 30 van de zender. In de herfst van 2002 maakte de hitlijst zijn rentree. Reint JanPotze presenteerde de uitzendingen elke zaterdag tot mei 2009. Het laatste jaar was Bas van Halderen presentator.

Vraag het de Bieb

De Rijnmond 30 maakt plaats voor het populaire kennisprogramma Vraag het de Bieb. Van één keer in de maand verandert het programma in een wekelijks forum. Luisteraars en bezoekers van www.rijnmond.nl kunnen elke zaterdag (12-14 uur) terecht voor de meest uiteenlopende vragen: Bestaat er ook een Zuiderlicht? Wat zijn lurven en waar zitten die? Waarom draait een dekbedovertrek zich in de wasdroger altijd tot een bol met de rest van de was erin?
Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel vragen aan de medewerkers van de Bieb en de Discotheek. Niet alleen kennisvragen, maar ook een bijzonder plaatje dat maar in je hoofd blijft hangen, maar waar je de titel niet van kent wordt opgezocht en in de uitzending gedraaid. Stuur uw vraag naar vraag@rijnmond.nl .
Luisteraars en bezoekers van de website krijgen voldoende ruimte om zelf mee te denken over het antwoord op prangende vragen. Daarnaast vertellen de medewerkers van Bibliotheek Rotterdam en Centrale Discotheek van Rotterdam wat zij allemaal voor bijzonders in hun collectie hebben.
De presentatie van het programma is in handen van Erik Lemmers.
Foto:
Presentator Bas van Halderen.