Sparta overklast Almere City door hattrick Veldwijk (6-1)

Sparta heeft Almere City vrijdagavond met maar liefst 6-1 overklast in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers revancheerden zich voor eigen publiek na de 3-0 nederlaag van vorige week tegen Helmond Sport.
Sparta kwam al vroeg op voorsprong via een prachtgoal van Mohamed Rayhi. De Marokkaanse aanvaller schoot van afstand mooi binnen. Almere City bleef echter bij Sparta in de buurt en kwam op 1-1 door een eigen doelpunt van Dries Wuytens.
Maar Sparta kon voor rust nog een voorsprong nemen. Zeven minuten voor de thee zette Lars Veldwijk, op aangeven van Gregor Breinburg, de Spartanen op 2-1.

Sparta neemt afstand

In de tweede helft nam Sparta afstand van de directe concurrent uit Almere. Wuytens maakte zijn eigen doelpunt goed door ditmaal in het goede goal te scoren: 3-1.
Lars Veldwijk leek vleugels te krijgen door het doorbreken van zijn doelpunten droogte. Op aangeven van Royston Drenthe kopte Veldwijk na een uur voetbal al vallend de 4-1 op het bord.
Oud-FC Dordrecht-verdediger Guy Ramos maakte de avond voor Almere City alleen maar slechter. Binnen tien minuten tijd ontving Ramos tweemaal geel, waardoor hij met nog zes minuten te gaan het veld moest verlaten.

Hattrick Veldwijk

Sparta profiteerde optimaal van de man meer situatie. Lars Veldwijk besloot zijn avond met een hattrick, door de 5-1 beheerst achter doelman Timo Plattel te schuiven. Het slotakkoord was voor Halil Dervisoglu die een voorzet van Rayhi raak kopte. Hij bepaalde de eindstand op 6-1.
Sparta stijgt door de ruime overwinning naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Spangenaren moeten alleen FC Den Bosch nog voor zich dulden. De Bosschenaren wonnen met 3-2 van NEC.

9' 1-0 Mohamed Rayhi

21' 1-1 Dries Wuytens (eigen doelpunt)

38' 2-1 Lars Veldwijk

48' 3-1 Dries Wuytens

61' 4-1 Lars Veldwijk

86' 5-1 Lars Veldwijk

90' 6-1 Halil Dervisoglu