De vragen van 8 december 2018

We hadden op 8 december weer een mooie uitzending. Okkie was van de partij, Carina Fernandes kwam haar spoken word-talenten laten horen en Cora en Ineke zaten bovenop alle vragen.


Filmend echtpaar

Yvonne Bernaards uit Krimpen aan den IJssel vroeg aan de telefoon: Tussen 1997-2001 had je op Rijnmond de 'Gooi het maar in mijn petshow'. Daar liep altijd een echtpaar te filmen. Wie waren deze mensen? 
Yvonnes overleden man werkte bij de lunchroom van Donner en zij zou heel blij zijn met die opnames. Uiteraard deden we een oproepje met wat suggesties, en uiteindelijk hebben we Chantal Arts, die de opnames gemaakt heeft, in de uitzending gehaald. Alle beelden zijn terug te vinden in haar archief. 

Antwoord: 
Chantal: Ik heb de banden nog wel maar de apparatuur niet meer om het af te spelen. Het is onmogelijk om zo de opnames te vinden.


's-Gravenhage aan de weg

Boyan Ephraim vroeg: Op de borden boven de weg wordt Den Bosch altijd 's-Hertogenbosch genoemd. Maar Den Haag niet 's-Gravenhage. Waarom is dat?


Blauwtand

Nadine Jansing vroeg ons: Hoe werkt bluetooth precies?

Antwoord: Bluetooth gebruikt een radioverbinding. Via deze radioverbinding komt eigenlijk een klein netwerkje tot stand. Meestal bestaat dit uit twee apparaten, maar meerdere apparaten tegelijk verbinden is vaak ook mogelijk. Eén apparaat is dan de zender en de overige zijn de ontvangers.

Dankjewel voor de piepers

Richard van den Heuvel vroeg: Wat wordt er met Thanksgiving precies gevierd?

Productieve dame

Kees van Oorschot uit Slinge belde ons om te vragen: Hoeveel LP's zou Corry Konings gemaakt hebben?
Okkie wist wel raad met die vraag, en deed even grondig onderzoek. Hier volgt zijn overzichtje:

Corry Konings begon op 15-jarige leeftijd
1966 - 2018, 52 jaar carrière

83 albums
427 compilaties
82 ouderwetse 7-inch singles
36 cassettes
13 dvd’s
21 onofficiële uitgaven
344 cd’s
261 vinyl

Bij Muziekweb vind je 70 albums.


De jaren vooruit

Lennart van Rikxoort vroeg via de mail: Waarom noemen we eeuwen naar het aantal eeuwen (19e, 20e en 21e) maar tellen we met decennia juist terug (1920 tot 1930 heet de twenties)?


Niet zo fijn-stof

Sofie ging naar buiten op om de bezoekers van de markt te vragen… wat zij wilden vragen. Een meneer vroeg: Wat kan er aan een beter milieu gedaan worden in Rotterdam, en dan vooral aan fijnstof?

Antwoord: De luchtkwaliteit is al aardig verbeterd. Het weren van dieselauto’s was daar een van de  oorzaken van. Wat nog verder zou kunnen gebeuren is de grote wegen overkappen, diesel-cruiseschepen niet de stad in laten, meer fietsen en het ov gebruiken. steeds meer stadsbussen gaan elektrisch rijden. Er zijn veel dingen die er aan gedaan kunnen worden, maar ze kosten ook best wel wat geld.

Maaien na de wedstrijd

Erik van Eijk vroeg ons via Facebook: Ik zag pas na Feyenoord-PSV dat de grasmeester het gras direct ging maaien. Waarom doen ze dat? Misschien waren er klachten dat de bal niet lekker rolde?

Antwoord: Misschien dat er klachten waren dat de bal niet lekker rolde. Verder hebben we niets kunnen vinden over het maaien na een wedstrijd. Wij denken eigenlijk dat het beter voor de wedstrijd gemaaid kan worden. Het mag nl. niet te hoog zijn, anders belemmert dat het rollen van de bal. Ze gaan meestal wel, meteen na de wedstrijd, de putjes vullen die gemaakt zijn door de hakken van de voetballers.

Meer over dit onderwerp:
vraagtdebieb
Deel dit artikel: