Wind loeit door de straten, toch weinig meldingen stormschade

In de Rijnmondregio waait het zaterdagavond hard. Vooral in het westen en aan de kust waarschuwt het KNMI voor harde windstoten. De ANWB adviseert automobilisten de handen goed aan het stuur te houden.

De harde wind is tussen 19.00 uur en middernacht verder aangetrokken. Vooral tijdens buien konden windstoten tot 90 kilometer per uur voorkomen. Voor het westen van het land werd daarom code geel afgegeven. 

Geen stormschade

Ondanks de harde wind is het volgens de Veiligheidsregio Rijnmond en de collega's in Zuid-Holland-Zuid het zaterdagavond rustig gebleven. Rond 23.30 uur waren er geen noemenswaardige meldingen van stormschade gedaan.

Ook overdag bleef de overlast van de harde wind beperkt. op Rotterdam The Hague Airport veranderde er weinig aan de dagelijkse gang van zaken. Waar op Schiphol zaterdag ruim 140 vluchten werden geschrapt, vloog in Rotterdam alles volgens schema.  

Waarschuwing hoog water in Vlaardingen

In Vlaardingen klotste het water zaterdagmiddag als vanouds over de kades. Het waterpeil had rond 16.00 uur het hoogste punt bereikt. De gemeente Vlaardingen verwacht zondagochtend rond 5.00 uur opnieuw hoog water. De waterstand zal daar 2,05 tot 2,25 meter bereiken.

De gemeente sluit daarom vanaf 2.30 uur uit voorzorg delen van de West- en Oosthavenkade, van de Maasboulevard en de KW-haven Zuidzijde. De afsluiting duurt tot 7.00 uur. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: