Aboutaleb: weren van uit-supporters komt Feyenoord en Ajax goed uit

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam denkt dat Feyenoord en Ajax nog helemaal geen behoefte hebben aan uit-supporters bij de Klassiekers. Dat zegt hij in reactie op een brief, waarin Ajax vraagt om op 27 januari volgend jaar zeshonderd fans van de club toe te laten in de Kuip.

Er wordt nu te makkelijk geroepen dat de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam het niet willen, stelt Aboutaleb. "Ik wil niet zwartepieten, maar wij hebben het gevoel dat het de clubs goed uitkomt om nu geen uit-supporters toe te laten. Dan kunnen ze meer kaartjes verkopen en hoeven ze ook niet te investeren in de veiligheid. En dan is het makkelijk om te roepen: ja, de burgemeesters willen het niet."

Aboutaleb en zijn Amsterdamse collega zijn wel degelijk bereid om weer te praten over de kwestie, zegt hij, ook al was er in het verleden bij dit soort wedstrijden "een hoop gedonder".  "Maar zo lang de clubs niet op een lijn zitten.... waar begin ik dan aan?" 

Feyenoord noemt de brief die de club onlangs van Ajax kreeg een gebaar "voor de bühne. Wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen.''

Sinds 2009 zijn supporters van Ajax en Feyenoord niet meer welkom in elkaars stadion. De maatregel werd genomen, omdat er rond de Klassiekers voortdurend rellen en vechtpartijen waren, die veel schade veroorzaakten en een enorme politie-inzet vergden.  

 

Deel dit artikel: