ROTTERDAM

Aboutaleb stopt in dit najaar na 15 jaar als burgemeester van Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb
Burgemeester Aboutaleb © Rijnmond
Burgemeester Ahmed Aboutaleb stopt in de loop van dit jaar na 15 jaar als burgemeester van Rotterdam. Dat heeft hij dinsdagmiddag bekend gemaakt in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op het Rotterdamse stadhuis. Aboutaleb is sinds 2009 burgemeester van de stad en vindt het tijd om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester.
In zijn toespraak zei Aboutaleb dat hij afgelopen zomer heeft gepraat met de Commissaris van de Koning om het hem te laten weten. Hij zegt ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen te willen stoppen. Ook vertrekt hij pas in de loop van dit jaar, na de zomer, om de raad de tijd te geven een nieuwe burgemeester te zoeken.
Aboutaleb zegt tegen de gemeenteraad dat hij zich onverminderd blijft inzetten voor de stad, tot het moment dat zijn aanstelling definitief wordt beëindigd.
De burgemeester begon in 2021 aan zijn derde termijn. Voor burgemeesters duurt een termijn 6 jaar. Zijn derde termijn maakt hij niet af. Hij stopt later dit jaar.
Ahmed Aboutaleb begon zijn burgemeesterschap in 2009. Daarvoor was hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, daarvoor wethouder van Amsterdam.
In 2021 werd hij verkozen tot beste burgemeester ter wereld.
Vrijdag 12 januari is Ahmed Aboutaleb langer te gast bij Rijnmond. Dan gaat hij uitgebreid in op zijn aangekondigde vertrek. Het gesprek met presentator Ruud de Boer is vrijdag vanaf 18:15 uur live te zien op TV Rijnmond en via de livestream op rijnmond.nl en in de Rijnmond app. Belangrijk onderdeel van dit gesprek zijn de vragen van onze kijkers en luisteraars. Stel ze via afd-receptie@rijnmond.nl onder vermelding van In Gesprek Met.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl