nieuws

'Rotterdamse Beyoncé' gooit hoge ogen met 'soppie'

pamfeather.cropresize.tmp.jpg
pamfeather.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Een rijzende ster aan het Rotterdamse firmament: Pam Feather. De 24-jarige zangeres presenteert op Goede Vrijdag haar eerste cd Feather Tales.
SOP, zo noemt ze haar muziek zelf. “Het is een mix van soul en pop, met invloeden uit de jazz, de country en allerlei andere muziekstromingen. Die meng ik allemaal door elkaar.” Met een vrolijke lach: “Het is een soppie van stijlen.”

Opgegroeid met Whitney Houston en Mariah Carey

Pam, geboren in Rotterdam in 1986 als Pamela Slagveer, groeide op met de muziek van Whitney Houston, Mariah Carey en Marvin Gaye. Ze begon met het playbacken van hun muziek, maar ontdekte al snel dat ze zelf een heel behoorlijke stem had.

Van hiphopmusical tot theateropleiding

Op haar vijftiende werd ze gevraagd om mee te doen in een hip-hopmusical. “Daar realiseerde ik me dat zingen is wat ik echt wil.” Ze gaf zich op voor een theateropleiding en leerde zichzelf behalve zingen ook gitaarspelen. Haar eerste liedje schreef ze vanwege een schoolopdracht om iets van Shakespeare voor te dragen.

Eerste single gooit hoge ogen

De single ‘Cannot change the weather’, met een videoclip die in Londen is opgenomen, gooit inmiddels hoge ogen. Pam trad onder andere op bij De Wereld Draait Door en bij de radioshow van Giel Beelen. Hij noemt haar ‘de Rotterdamse Beyoncé’. “Dat is wel een beetje overdreven”, lacht Pam.
“Beyoncé is in feite een van mijn leraren geweest. Ik was vroeger voortdurend bezig om al haar ad libs mee te zingen. Daar heb ik veel van geleerd. Maar uiteindelijk is het belangrijk dat je je eigen stijl ontwikkelt. Die heb ik nu met mijn SOP. Pam Feather heeft een heel vrolijke, maar ook een serieuze kant. En die zijn beide op Feather Talesheel goed te horen.”

De cd Feather Tales wordt op vrijdag 2 april gepresenteerd in Paradiso in Amsterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl