nieuws

Nog 100 dagen voor de Tourstart in Rotterdam

tour_rotterdam.cropresize.tmp.jpg
tour_rotterdam.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Euromast en de Erasmusbrug in Rotterdam zijn donderdagavond geel uitgelicht. Het was donderdag precies 100 dagen voor de Tourstart in Rotterdam. Ook vierde de Euromast z'n 50ste verjaardag.
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en Tourdirecteur Prudhomme ontstaken donderdagavond samen het vuurwerk bij het Diner Maillot Jaune.
135 evenementen
De Proloog van de tour start op 3 juli in Rotterdam. Tot dat moment komt de stad steeds meer in het teken te staan van de Ronde van Frankrijk. Tot aan 3 juli organiseert Rotterdam nog zo'n 135 evenementen die te maken hebben met de Tour. Rotterdam investeert zo'n 12 miljoen euro in de Proloog van de Ronde van Frankrijk. De stad verwacht zo'n 35 tot 40 miljoen euro terug te halen.

Grote namen

Op Centraal Staion arriveerden donderdag de grote namen uit de wielerwereld, waaronder tourdirecteur Chrisitian Prudhomme en de oud-winaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk. De delegatie ging eerst naar het stadhuis voor een grote perspresentatie over de stand van zaken rondom de Grand Départ. Woensdag werd er in het Oude Luxor Theater al een bijeenkomst gehouden om ondernemers en bewoners van de binnenstad te informeren over de Tourstart.
Kijk hieronder naar de aankomst van de delegatie en de avond in het Oude Luxor