Doodgestoken vrouw is studente psychologie aan de Erasmus Universiteit

De jonge vrouw die woensdag om het leven kwam bij een steekpartij in Rotterdam-Kralingen is de Amerikaanse Sarah Papenheim, een 21-jarige studente psychologie aan de Erasmus Universiteit. Ze woonde sinds 2016 in Rotterdam.

Op de universiteit is donderdag een besloten bijeenkomst gehouden voor studenten van de faculteit. Ook is er een herinneringskamer ingericht. Studenten brachten bloemen mee voor de omgekomen studente.

Op de Erasmus Universiteit was Sarah een bekende verschijning. Ze had een baantje op het Food Plaza, bij HAS Kebab. "Een hartstikke lief, spontaan meisje, dat altijd een grote glimlach had", zegt een vriend.

"Ik ben vandaag  naar HAS gegaan en het is heel raar om haar daar niet te zien staan", reageert een ander. 

Sarah was vanuit Minnesota naar Rotterdam gekomen om een nieuw leven te beginnen, nadat haar broer drie jaar geleden zelfmoord had gepleegd. Ze koos voor de studie psychologie om mensen met geestelijke problemen of depressies te kunnen helpen. "Als het dan zo afloopt is dat vreselijk", zegt een vriend.  

Huisgenoot

Sarah werd woensdagochtend zwaargewond gevonden in een studentenhuis aan de Kralingse Kerklaan. Omwonenden hadden alarm geslagen nadat ze gegil hadden gehoord. Pogingen om Sarah te reanimeren mochten niet meer baten.

Onderzoek wees al snel in de richting van de 23-jarige man, die op dat moment vanuit Rotterdam onderweg was naar Eindhoven. Hij kon bij aankomst op het station in Eindhoven worden aangehouden.

Omdat hij een tas (mogelijk voor een cello) op zijn rug had, sloot de politie uit voorzorg een tijdlang het perron af. Daar zat de verdachte volgens getuigen een kwartier lang op zijn knieën. 

Waarom hij de trein naar Eindhoven nam, is nog niet duidelijk. De man is een huisgenoot van Sarah. Ze woonden in complex De Snor, in de buurt van metrostation Kralingse Zoom en de universiteit.  

Vrienden van Sarah vertellen aan RTV Rijnmond dat de twee vaak ruzie hadden. Er was geen sprake van een liefdesrelatie.

In Erasmus Magazine zegt een studente die in hetzelfde complex woont dat de man "mentaal niet helemaal gezond" was en regelmatig overlast veroorzaakte met zijn cello-muziek. 

 

Deel dit artikel: