nieuws

'Dansopa van Zuidplein' gaat viral met zijn moves

Chris Hider (87) gaat sinds woensdagavond viral op het internet. Hij werd door een dansgroep op winkelcentrum Zuidplein gevraagd om mee te doen. Dat werd op camera vastgelegd en sindsdien kent iedereen de danspasjes van de senior.
Hider wordt al 'de Dansopa van Zuidplein' genoemd. Continu schieten mensen op straat hem aan. "Dan zeggen mensen dat ik een beroemde danser ben. Maar dat valt wel mee", zegt Hider bescheiden. Hij gaat helemaal op in het dansen: "Het is mijn leven."
Wat zijn geheim is? "Dit gaat vanzelf. Zo'n sportman ben ik niet meer, maar in de zomer om 07:00 uur zit ik altijd op de fiets en ga ik het Zuiderpark rond. Drie of vier keer doe ik dat. Dan ga ik ook nog hardlopen. Vervolgens kom ik doornat thuis en na een gloeiende douche voel ik me weer twintig", aldus de senior.
Hider komt elke dag in het winkelcentrum van Zuidplein. Zijn overleden vrouw is de reden om naar deze plek toe te komen: "Ik ben haar al 2,5 jaar kwijt na een hartstilstand. De muren komen, als ik 's morgens in huis hard gewerkt heb, dan op me af. Ik kan niet de hele dag thuis zitten, want ik heb altijd onder de mensen geleefd."
Hider zou dan ook niets liever willen dan weer een maatje om door het leven te dansen. Een serieuze relatie. Of ze echt kan dansen is niet van belang."Charme en eerlijkheid, daar gaat het me om", zegt Hider.
"Ik hou van reizen en ben al drie jaar niet meer op vakantie geweest. Ik hoop iemand te vinden met wie ik het samen leuk heb. Ik ben een goudeerlijke man en weet zeker dat ik een vrouw een mooi leven kan geven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl