nieuws

Babybad zwembad De Staver dicht door legionella

Het grote bad van de Staver
Het grote bad van de Staver
Zwembad de Staver in Sommelsdijk heeft het babybad moeten sluiten vanwege een te hoge concentratie van de legionellabacterie. Het badje zal een aantal dagen gesloten blijven. De directie laat weten dat de sluiting ‘uit voorzorg is’.
De bacterie werd aangetroffen tijdens een routinecontrole. De Omgevingsdienst Midden-Holland is op de hoogte gesteld. Volgens de dienst kon worden volstaan met het buitengebruik stellen van een sproeier, maar De Staver besloot toch het bad te sluiten. Hiermee zijn de risico’s voor bezoekers volgens zwembadbeheerder SRGO beperkt gebleven.
De Staver neemt nu maatregelen om nieuwe besmetting te voorkomen en laat daarna opnieuw onafhankelijk onderzoek verrichten naar de aanwezigheid van de legionellabacterie. Pas als metingen aantonen dat de waarden weer normaal zijn, gaat het babybad weer open.
Op 3 januari is het zwembad weer open gegaan voor publiek.
Het Flakkeese zwembad kwam eerder in het nieuws vanwege een zuurlekkage eind oktober. Dit zorgde voor gezondheidsklachten bij jonge zwemmers. Een jaar eerder klaagde de zwemvereniging al over ademhalingsproblemen na het zwemmen.
Lees meer: Weer gezondheidsklachten bij zwemmers Flakkees bad de Staver

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl