nieuws

Chauffeur fataal ongeluk Ooltgensplaat 'merkte niets'

naangeredenpeuterLVO.cropresize.tmp.jpg
naangeredenpeuterLVO.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De vrachtwagenchauffeur die donderdag een 3-jarig jongetje doodreed in Ooltgensplaat is aanvankelijk doorgereden. De 28-jarige man uit Andelst had naar eigen zeggen niets gemerkt van het ongeluk.
Pas in de buurt van Middelharnis, wist de politie de man te achterhalen en in te lichten. De aanrijding gebeurde op de Prins Bernhardstraat in Ooltgensplaat. Mogelijk is de peuter met zijn fietsje op de weg beland en daar onder de vrachtwagen terechtgekomen. Het jongetje stierf vrijwel direct aan zijn verwondingen.
De vrachtwagenchauffeur wordt verhoord op het bureau. Hem is slachtofferhulp aangeboden, net als aan enkele ooggetuigen en inwoners van het dorp Ooltgensplaat.

Bijeenkomst

Donderdagavond is er een korte bijeenkomst geweest voor de inwoners van Ooltgensplaat in verenigingsgebouw 't Centrum, waar burgemeetser Jan Heijkoop en de politie een verklaring gaven. De bijeenkomst is door zo'n honderd mensen bezocht. Er leefden met name vragen over de manier waarop de politie dit ongeval onderzoekt.. De politie heeft duidelijk gemaakt dat de vrachtwagenchauffeur kort voor het ongeluk de nabijgelegen supermarkt had bevoorraad en dat hij zeker niet 'onterecht' door de straat reed. We was het op dat moment erg druk in één van de belangrijkste straten van het dorp.

Brief

De leerlingen van een nabijgelegen school hebben een brief meegekregen over het ongeval. Zij hebben het ongeluk niet zien gebeuren, maar hebben wel de nasleep meegemaakt. De leerkrachten hebben daarom verschillende kinderen naar huis begeleid, zodat ze niet bij de plaats van het ongeval bleven staan.
Of er veel mensen zijn die gebruik hebben gemaakt van Slachtofferhulp is niet bekend.