nieuws

Politie treedt op tegen illegaal gokken in Sliedrecht

De gemeente, politie, douane, Belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben donderdagavond uitgebreid onderzoek gedaan bij horecabedrijven in Sliedrecht. Het gaat om Café Bar Rembrandt en Grillhouse Marmaris. Een 37-jarige man uit Oosterhout en 19-jarige man zijn aangehouden.
De actie nam donderdagavond uren in beslag. De politie nam meer dan tienduizend euro, zwaar illegaal vuurwerk, viagrapillen en een gasdrukgeweer in beslag.

Illegaal gokken


De opsporingsambtenaren namen ook een laptop, printer en bonnetjes mee. Op de papieren stonden geldbedragen en namen van voetbalclubs, alles duidt volgens de politie op illegaal gokken.
De 31-jarige man was aangehouden voor witwassen en en wapenbezit. De 19-jarige omdat hij geen geldig legitimatiebewijs kon laten zien aan de agenten.

Nodig voor een 'gezond ondernemersklimaat'


"Sliedrecht valt onder de politieregio Rotterdam. Daar worden vaker dit soort integrale controles uitgevoerd", schrijft de gemeente Sliedrecht. "Die zijn nodig om te zorgen voor een gezond ondernemersklimaat waarbij bedrijven op een eerlijke manier hun geld kunnen verdienen."
Het is volgens de gemeente voor het eerst dat een dergelijke controle wordt gehouden in Sliedrecht. Meer controles zijn niet uitgesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl