'Belager Sarah Papenheim dreigde drie mensen te vermoorden'

De 23-jarige verdachte die vastzit vanwege de dood van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim dreigde drie mensen te vermoorden. Dat zegt Adam Pryor, een vriend van Sarah, tegen de Amerikaanse zender ABC News.

Adam had geregeld contact met Sarah via de chat. Op 6 december schrijft ze hem: "Mijn roommate vertelde me dat hij drie mensen gaat vermoorden. Dus ik moet naar de politie." Volgens Adam had Sarah niet het idee dat ze zelf gevaar liep. 

Afgelopen woensdag werd de 21-jarige vrouw neergestoken in studentencomplex De Snor aan de Kralingse Kerklaan. Hulpverleners troffen haar badend in het bloed aan. Reanimatie mocht niet meer baten.

Korte tijd later werd op het station van Eindhoven de 23-jarige Joël S. aangehouden. Hij had een koffer voor een contrabas bij zich. Om die te onderzoeken werd het perron afgesloten en zat Joël een tijdlang geboeid op zijn knieën. Vrijdag is zijn voorlopige hechtenis met twee weken verlengd. 

Geestelijke problemen

Sarah Papenheim was tweedejaars student psychologie aan de Erasmus Universiteit. Ze had voor de studie gekozen, omdat ze mensen met geestelijke problemen wilde helpen. Haar broer pleegde drie jaar geleden zelfmoord. 

De studente wilde de kerstdagen dit jaar bij haar moeder in Amerika doorbrengen. In plaats daarvan is haar moeder nu naar Nederland gereisd om zorg te dragen voor het stoffelijk overschot van haar dochter. Donee Odegard had twee kinderen, die ze allebei is verloren. 

Sarah had aan haar moeder verteld dat ze met Joël veel over muziek sprak. Zij was een talentvol drummer, hij een begenadigd contrabassist, die internationale prijzen won. Joël had de neiging om erg boos te worden, wist Sarah's moeder. Reden voor haar om zich hardop af te vragen of Sarah nog wel met hem moest omgaan. Maar Sarah wilde Joël niet aan de kant zetten.

"Ik ben zijn enige vriend", zei ze haar moeder. "Hij kan boos worden, maar ik kan altijd op hem inpraten en hem van gedachten doen veranderen."

Deel dit artikel: