Designcollege houdt bijeenkomst na dood van Humeyra (16)

Op het Designcollege in de Rotterdamse Essenburgstraat is woensdagochtend om 10:00 uur een bijeenkomst voor leerlingen en ouders. Ook burgemeester Aboutaleb zal daarbij aanwezig zijn.

De vmbo-school in het westen van Rotterdam was dinsdag het toneel van een schietpartij, waarbij de 16-jarige Humeyra om het leven kwam. De verdachte, Bekir E. zou het meisje acht keer hebben beschoten.

Leerlingen zeggen dat de 31-jarige man Humeyra rond 13:00 uur in de schoolgangen achterna zat. Het meisje zou eerst richting de aula zijn gerend, maar zich onderweg hebben bedacht. Ze vluchtte naar de fietsenstalling, waar ze onder vuur werd genomen. De schutter loste volgens getuigen eerst twee schoten en daarna nog zes.

De verdachte reed daarna in een zwarte auto naar Rotterdam-Noord. Op de Bergselaan kon hij kort na de schietpartij worden gearresteerd. Hij zou zelf met de politie hebben gebeld en zijn vuurwapen nog bij zich hebben. 

Aangifte

Bekir E. en de veel jongere Humeyra zouden een relatie met elkaar hebben gehad, die door het meisje was verbroken. Vanaf dat moment zou E. haar hebben bedreigd.

Humeyra zou drie keer aangifte tegen de stalker hebben gedaan. De politie wil dat niet bevestigen. Bekenden zeggen dat het meisje voor haar veiligheid elke dag door haar vader naar school werd gebracht.

Voor politie en justitie is Bekir E. geen onbekende. Hij stond onder toezicht van de reclassering, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. 

Volgens een neef van Humeyra heeft de familie ruim een jaar geleden aangifte tegen hem gedaan wegens mishandeling, intimidatie en bedreiging. "Hij is daarvoor door de rechter onlangs veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf", zegt hij woensdag in De Volkskrant. "Dat was maximaal twee maanden geleden. Waarom liep hij nog vrij rond?"

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Fatale schietpartij Essenburgstraat
Deel dit artikel: