Aboutaleb: 'Mannen moeten leren: nee is nee'

Als voorzitter van de gemeenteraad legde burgemeester Aboutaleb donderdag een verklaring af over de moord op de 16-jarige Humeyra Ergincanli. "Met afschuw hebben wij kennis genomen van de gruwelijke moord op deze scholiere", zei Aboutaleb. Hij sprak zich uit tegen geweld jegens vrouwen.

"Het moet een keer afgelopen zijn met mannen die denken dat vrouwen hun bezit zijn. Deze lieden moeten leren: nee is nee", zei Aboutaleb. "Een vrouw is een zelfstandig mens, ze beschikt over een eigen leven en beslist zelf wat ze wil doen in het leven."

Hij memoreerde ook de moord op studente Sarah Papenheim. Aboutaleb zegt dat het aantal voorbeelden dit jaar op 18 staat. Hij doelt daarbij op gewelddadige incidenten tegen vrouwen in de stad.

Hij wil met de gemeenteraad en de driehoek van politie, Openbaar Ministerie en burgemeester het gesprek voeren om het excessief geweld tegen vrouwen aan te pakken. "Dit neemt afschuwelijke vormen aan", zei Aboutaleb. "Ik denk dat het goed is om hierover het maatschappelijke debat op gang te brengen. We vinden dit onaanvaardbaar."

Deel dit artikel: