Roy Makaay schiet Feyenoord naar bekerfinale

ROTTERDAM - Roy Makaay heeft Feyenoord naar de bekerfinale geschoten. Dankzij een treffer in de slotfase wonnen de Rotterdammers met 2-1 van FC Twente.
In de eerste helft was FC Twente de betere ploeg. De koploper van de eredivisie heerste in De Kuip en stond halverwege verdiend met 1-0 voor via een doelpunt van Bryan Ruiz.
Na de rust bracht trainer Mario Been de gepasseerde Roy Makaay voor Diego Biseswar en kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst schoot na een uur spelen de gelijkmaker binnen.
Daarna werd het duel tussen de nummers vier en een van de eredivisie een ware bekerthriller. Feyenoord knokte zich steeds beter in de wedstrijd en zag een goede tweede helft vijf minuten voor tijd beloond met de winnende treffer.
Het was Makaay, voor de wedstrijd gepasseerd was ten faveure van de 17-jarige Luc Castaignos, die zijn ploeg naar de bekerfinale schoot.
De bekerfinale wordt op zondag 25 april in De Kuip gespeeld. Feyenoord treft dan de winnaar van de andere halve finale tussen Ajax en Go Ahead Eagles. Die wedstrijd staat morgenavond op het programma.
De politie heeft 37 mensen aangehouden. Er werden rond het stadion meer dan honderd bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren.