112-NIEUWS

Vuil uit brandende vuilniswagen op straat geblust | Meerderheid raad voor verbod op bivakmutsen

Een deel van het vuil werd op straat gestort op te kunnen blussen
Een deel van het vuil werd op straat gestort op te kunnen blussen © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van donderdag 18 januari 2024.

Meerderheid raad voor verbod op bivakmutsen op evenementen

Een ruime meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad wil dat mensen voortaan geen voorwerpen als een bivakmuts, masker, verzwaarde handschoen, tok of boksbitje meer bij zich mogen hebben op risicovolle evenementen. Dit houdt onder meer voetbalwedstrijden in. De maatregel moet een plaatsje krijgen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De regels in de APV gaan over wat er op straat wel en niet mag, veiligheid, verkeer en horeca.

Vier jonge mannen opgepakt voor vuurwapenbezit

Woensdagavond zijn vier mannen van 20, 18, 17 en 16 jaar oud opgepakt in de 2e Carnissestraat in Rotterdam. De politie kreeg een melding binnen over een mogelijk vuurwapen en startte een onderzoek. Bij het doorzoeken van de woning werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen.
De mannen zitten momenteel nog vast. Twee van hen komen uit Rotterdam (20 en 17 jaar) en twee van hen uit Maassluis (18 en 16 jaar). Het vuurwapen is in beslag genomen.

Vuil uit brandende vuilniswagen op straat geblust

In Bedrijvenpark Rotterdam Noord-West is brand ontstaan in de lading van een vuilniswagen. Om de brand te blussen, is het een deel van het vuil op de Hongkongstraat gestort. Zo kon de brandweer het vuil uit elkaar trekken en blussen.
Als de brand uit is, kan het vuil weer worden ingeladen en naar de afvalverwerker gebracht. Het bedrijvenpark ligt ten noorden van Spaanse Polder.

Liters sinaasappelsap op de snelweg na ongeluk vrachtwagens

De A20 heeft donderdagmiddag een gele gloed gekregen na een ongeluk tussen twee vrachtwagen op de A20. Door het ongeluk verloor een van de vrachtwagens liters verse sinaasappelsap. Het sap is niet in de sloot terechtgekomen.
De weg wordt schoongemaakt. Naar verwachting duurt dat tot 16:00 uur, meldt Rijkswaterstaat.
De snelweg ligt onder met verse sinaasappelsap.
De snelweg ligt onder met verse sinaasappelsap. © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie via X

Opnieuw zoekactie naar vermiste Yoran (16)

De politie zoekt opnieuw in de Merwede met een sonarboot naar de vermiste 16-jarige Yoran. De tiener uit het Brabantse Sleeuwijk is al wekenlang vermist. Vrijdag is zijn jas gevonden in de Merwede bij Papendrecht. Daar wordt in de buurt nu weer gezocht.
De politie wil niet zeggen wat de aanleiding is om opnieuw te gaan zoeken. Een woordvoerder zegt 'geen valse verwachtingen te willen wekken'. Ze zet sowieso alles op alles om de vermiste jongen te vinden. Yoran is eind december voor het laatst gezien in Almkerk.
De boten waarmee naar Yoran wordt gezocht in de Merwede.
De boten waarmee naar Yoran wordt gezocht in de Merwede. © ZHZ Actueel

Kettingbotsing op Van Brienenoordbrug

Op de A16 zijn donderdag begin van de middag zeven auto's betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde op de parallelbaan van de Van Brienenoordbrug richting Terbregseplein. Er raakte niemand gewond, alleen de auto's liepen flinke schade op.
Vier van de zes rijbanen waren een tijdje afgesloten vanwege het ongeval, inmiddels is de weg weer vrij.

Auto uitgebrand bij gevangenis

Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag volledig uitgebrand in Dordrecht. De auto stond op dat moment geparkeerd aan de Kerkeplaat, naast de Dordtse Penitentiaire Inrichting (PI).
Niemand raakte gewond. Wel heeft de auto flinke schade opgelopen. Of de brand is aangestoken, is nog niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar.
De auto na de brand.
De auto na de brand. © RTV Dordrecht

Schuur gaat in vlammen op

Een schuur bij een woning in Oud-Alblas is in de nacht van woensdag op donderdag in brand gevlogen. Het gaat om een schuur bij een woning aan het Westeinde. De brand ontstond rond 00:30 uur.
De brand bij de schuur in Oud-Alblas.
De brand bij de schuur in Oud-Alblas. © ZHZ Actueel
Niemand is gewond geraakt. Volgens lokale media lag de schuur bij een woning met daarin twee volwassenen, twee kinderen en een hond. Zij konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Wel zorgde de brand voor flinke schade. Zo zou de woning beschadigd zijn geraakt en is er water- en rookschade ontstaan. Van de schuur zelf is weinig meer over. Een loods naast de schuur heeft ook schade opgelopen.
Hoe de brand is ontstaan, is onbekend. De oorzaak wordt onderzocht.
De brand richtte flinke schade aan.
De brand richtte flinke schade aan. © ZHZ Actueel

Explosie bij sauna na twee beschietingen

Bij een sauna in Rotterdam-Feijenoord is in de nacht van woensdag op donderdag een explosief afgegaan. Dat gebeurde rond 02:30 uur in de Beijerlandselaan.
Het gaat om een pand dat eerder deze week is gesloten door burgemeester Aboutaleb. Dat gebeurde na twee beschietingen. De eerste beschieting was in de nacht van maandag op dinsdag. Zo'n vijftien kogels zijn toen afgeschoten op een lunchroom en een woning iets verderop in de straat. In de nacht van dinsdag op woensdag was het weer raak: toen zijn schoten gelost op dezelfde sauna als waar het explosief is afgegaan.
Volgens ooggetuigen is er aanzienlijke schade aan het pand. Zo liggen de ruiten eruit en is de gevel beschadigd.
Na twee beschietingen in de Beijerlandselaan volgt een explosie.
Na twee beschietingen in de Beijerlandselaan volgt een explosie. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl