nieuws

Politie schiet gericht bij arrestatie van verdachten in Rotterdam, man zwaargewond naar ziekenhuis

Bij een schietpartij op het Adrianaplein in Rotterdam is Tweede Kerstdag een man zwaargewond geraakt. Volgens een getuige is er zo'n twaalf keer geschoten, ook door de politie.
Rond 16:10 uur was er hoog oplopende ruzie op het plein in het Oude Westen. Daarbij werd over en weer geschoten.
Toen agenten aankwamen, losten ze twee waarschuwingsschoten om de situatie onder controle te krijgen. "Dat bleek niet afdoende. Hierna zag de politie zich genoodzaakt om meerdere keren gericht te schieten", laat een woordvoerder weten.
De gewonde man is een van de verdachten. Of hij door een politiekogel is geraakt, is niet duidelijk en wordt nog onderzocht.

Kogelhulzen

De gewonde man is gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Hij was volgens de politie aanspreekbaar.
In totaal zijn drie personen aangehouden, onder wie de zwaargewonde man. Een andere verdachte raakte ook gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
De verdachten zijn twee Rotterdammers van 49 en 26 jaar en een vrouw van 23 jaar. Ook de vrouw komt uit Rotterdam.
Op en om het plein is een vuurwapen en een onbekend aantal kogelhulzen gevonden. De rondvliegende kogels hebben ook een auto geraakt.
Op het plein is de politie tot laat in de avond bezig geweest met onderzoek. Extra sterke lampen lichtten daarvoor het plein uit. Voor de elektriciteit waren generatoren neergezet, die veel geluid maakten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl