nieuws

Milly Boele herdacht en begraven in Dordrecht

ROTTERDAM - In de Ontmoetingskerk in Dordrecht is Milly Boele herdacht. Het 12-jarige meisje werd twee weken geleden omgebracht in de Dordtse wijk Sterrenburg. De dienst werd bijgewoond door zo'n 400 mensen, die vooraf waren genodigd.
De dienst was ook via internet te volgen en werd geleid door de eigen wijkpredikant Riet Boogaard. In de dienst spraken onder meer de vader en de zus van Milly
De mentor van Milly's klas op het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht, zei dat haar klasgenoten een boom hebben gemaakt. De boom, vol met bijdragen van de leerlingen, wordt in een lokaal van de school geplaatst en blijft staan tot de laatste klasgenoot van Milly van school af is.
Velen droegen naast zwart ook roze kledingstukken, de lievelingskleur van het slachtoffer. Buiten op het grasveld voor de kerk staan luidsprekers waarmee de dienst wordt uitgezonden.
Familie en vrienden van Milly Boele zamelen geld in voor een monument voor het meisje. Wat voor monument het moet worden is nog niet bekend en ook niet hoeveel geld er al is opgehaald. De eerste reacties van omwonenden en de gemeente zijn positief.
De gemeente roept de jongeren op om op gesprek te komen en samen te kijken "wat de mogelijkheden zijn en welke plek in aanmerking zou komen". Omwonenden spreken van een mooi initiatief: "Het laat zien dat we dat nooit meer willen in de wijk."
Afgelopen vrijdag liepen duizenden mensen mee in een stille tocht voor Milly. Haar verdwijning en dood heeft veel mensen geschokt. Uit het hele land betuigden mensen hun medeleven.
Milly Boele is woensdagmiddag begraven.