BUREAU RIJNMOND

Zwartrijder mishandelt echtpaar op metrostation in Capelle

| Foto:
| Foto:
Een ouder echtpaar wordt bij de uitgang van het metrostation De Terp in Capelle aan den IJssel flink mishandeld. De man krijgt forse klappen en de vrouw belandt op de grond, waarna zij in het ziekenhuis moet worden behandeld en daar zelfs een nacht moet blijven. De mishandelaar is gefilmd.
Op zaterdagmiddag 23 september om ongeveer 12.30 uur stapt het echtpaar uit de metrotrein. Een man met een racefiets rijdt over het perron naar de uitgang en wacht op het moment dat hij met iemand door de uitcheckpoortjes kan glippen. De zwartrijder wil tegelijkertijd met een bejaarde man naar buiten en als de man dat wil voorkomen, duwt hij hem opzij.
Er ontstaat een woordenwisseling. De man met de racefiets wordt meteen agressief. Hij duwt de vrouw hard op de grond, waardoor ze met haar achterhoofd op straat valt. Ook stompt de zwartijder haar man enkele malen in zijn gezicht. Daarna gaat hij ervandoor.
De verdachte heeft een donkere huidskleur en zwarte dreadlocks. Bel als u de man herkent of wanneer u weet in welke richting hij is verdwenen. De politie zoekt bovendien nog naar meer getuigen van het incident, want gewoonlijk is het op het tijdstip van het incident druk op metrostation De Terp.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl