PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Gek als Bijlow niet de keeper van Oranje wordt'

Justin Bijlow verricht een cruciale redding tijdens de bekertopper Feyenoord-PSV
Justin Bijlow verricht een cruciale redding tijdens de bekertopper Feyenoord-PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Een zeer welkome opsteker voor Feyenoord. De ploeg van trainer Arne Slot knikte woensdagavond PSV uit het bekertoernooi en verzekerde zich daarmee van een plek bij de laatste acht. In Podcast Feyenoord bespraken presentator Peter van Drunen en commentatoren Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg weer van alles en nog wat.
Rechtsbuiten Bart Nieuwkoop. Heel vaak zijn die drie woorden nog niet opgeschreven, maar toch was het daar waar de van origine rechtsback tegen PSV door Arne Slot werd geposteerd.
"Aanvankelijk dachten we even: hè, gaat Slot nu met vijf verdedigers spelen? Omdat we ook Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko en QuilindschyHartman op het wedstrijdformulier zagen", vertelt Van Eersel. "Nieuwkoop begon wat onwennig, maar vanaf de eerste actie dat het hem lukte Sergiño Dest af te troeven - in het begin was dat steeds andersom - was dat net de fase waarin Feyenoord meerdere mogelijkheden kreeg, met uiteindelijk de 1-0 van Quinten Timber."

Hoofdrol Bijlow

Dat Feyenoord 'de nul' hield, mag ook op het conto worden geschreven van Justin Bijlow. De doelman kreeg de afgelopen weken flink wat kritiek te verduren. Ten onrechte, vindt Kranenburg.
"Ik vind dat de kritiek die loskwam na die blunder tegen NEC nergens over gaan. Alsof hij elke week drie ballen door z'n benen laat rollen. Dat vond ik echt veel te ver gezocht. Tegen Vitesse tikt hij met een geweldige reflex de bal nog over en pakt hij op dat moment twee punten voor zijn ploeg. En natuurlijk, die eerste bal in de eerste minuut tegen PSV was een vervelend moment. Maar hij had een aantal echt geweldige, cruciale reddingen. Ik zou het gek vinden als hij niet de keeper van het Nederlands Elftal wordt. Een fitte Bijlow moet je altijd laten spelen."
Op één slippertje na keept Feyenoord-doelman Justin Bijlow een sterk bekerduel met PSV
Op één slippertje na keept Feyenoord-doelman Justin Bijlow een sterk bekerduel met PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Bijlow mocht overigens van geluk spreken dat hij zich in de tweede helft niet hoefde op te maken voor een penalty. Mats Wieffer kwam heel goed weg toen scheidsrechter Dennis Higler een overtreding op Noa Lang niet als dusdanig beoordeelde.
"Ik dacht eerst dat Wieffer de bal speelde, maar het is gewoon een strafschop", vindt Van Eersel. "Hij klapt vol op de enkel. Bij PSV zijn ze heel boos over dit moment. Laten we wel zijn: als dit andersom zou zijn geweest en Feyenoord een duidelijke strafschop niet kreeg, dan was Feyenoord ook heel boos. In een wedstrijd waarin het zo dichtbij elkaar ligt, is dit een sleutelmoment in de wedstrijd."

Geen peulenschilletje

In een vrijwel volledig van topploegen ontdaan bekertoernooi, is Feyenoord nu de grote favoriet. Kranenburg trapt even op de rem als het woord 'peulenschilletje' valt. "Je moet eerst nog maar even van AZ zien te winnen. Ook daar zullen ze misschien denken: als we nog iets van het seizoen willen maken, dan zullen we alles op de beker moeten gooien. Als het een keer kan, dan is het dit seizoen. Dat geldt een beetje voor alle clubs die er nu nog in zitten. Feyenoord is uiteraard wel de club waar de druk er altijd is om prijzen te winnen."
Van Eersel is stelliger: "Als Feyenoord dit seizoen de beker niet wint, is er ergens in de komende rondes iets heel flink misgegaan. Maar als je op voorhand kijkt naar het lijstje clubs, is Feyenoord keihard de favoriet en moet het die favorietenrol ook op zich nemen."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl