BUREAU RIJNMOND

Politie zoekt relschoppers die koelkast laten ontploffen en aanhanger in vuur willen rijden rond oud en nieuw

Politie zoekt deze relschoppers Nieuw- Beijerland
Politie zoekt deze relschoppers Nieuw- Beijerland © Bureau Rijnmond
De rellen voor en tijdens afgelopen jaarwisseling in Nieuw-Beijerland blijven nadreunen. Er is al een aantal personen aangehouden, maar het onderzoek gaat door. De politie is nu ook gericht op zoek naar jongeren die een aanhangwagen in brand probeerden te steken en naar de daders van het tot ontploffing brengen van een koelkast.
De koelkast wordt zaterdagavond 30 december in brand gestoken. Politiemensen die er naar toegaan lopen gehoorschade op als het apparaat ontploft. Ook sneuvelt door de scherven een ruit van een woning.
Ruim een dag later in de vroege nieuwjaarsnacht wordt er op een parkeerplaats in de Kerkstraat vuur gemaakt. Daar komen veel mensen op af, ook ouders met kinderen. Vuurwerk wordt in de vlammen geworpen.
Op een bepaald moment rennen jongeren naar een aanhangwagen met daarin hout en autobanden. Ze willen de aanhanger het vuur inrijden. De politie voorkomt dit, maar de agenten worden door de jongeren bekogeld met zwaar vuurwerk. Diverse agenten lopen ook hier gehoorschade op.
Er zijn beelden van de twee incidenten en de politie verzoekt kijkers te bellen als ze personen herkennen. Dit kan ook absoluut anoniem. Ook nieuwe camerabeelden kunnen helpen de daders te vinden. Bovendien worden getuigen die nog geen verklaring hebben afgelegd, door de politie opgeroepen zich alsnog te melden.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl