BUREAU RIJNMOND

Binnen korte tijd drie bomaanslagen in Dordtse Fregatstraat, verdachte gefilmd

Binnen korte tijd drie bomaanslagen in Dordtse Fregatstraat
Binnen korte tijd drie bomaanslagen in Dordtse Fregatstraat © Bureau Rijnmond
Drie explosies binnen enkele maanden op twee woningen in de Dordtse Fregatstraat. Op 23 augustus 2023 is de eerste. De twee andere aanslagen zijn in december op de eerder getroffen woning en op een ander huis. Er zijn beelden van een verdachte.
De tweede ontploffing op 10 december vorig jaar veroorzaakt behoorlijke schade aan een woning. Er raakt niemand gewond. Op dinsdagochtend 12 december de derde explosie. Dit keer op het huis dat in augustus ook al doelwit was. De woning wordt dan niet meer bewoond omdat het na de eerste explosie op last van burgemeester Kolff is verzegeld. Ook dit keer is de schade fors.
Er zijn beelden van een man die mogelijk voorafgaand aan de aanslag op maandagavond 10 december een voorverkenning in de Fregatstraat doet. Is dat niet het geval dan is hij in ieder geval een belangrijke getuige. De politie roept hem dan ook op zich te melden. Bovendien beelden van een persoon die een jas van het merk Prada draagt en een pakketje bij de voordeur van een woning aansteekt. Daarna rent hij weg en volgt de explosie.
Wie weet wie de getoonde mannen zijn? Of heeft meer informatie over de bomaanslagen? Ook aanvullende camerabeelden voor, tijdens en na de explosies zijn welkom.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl