Rotterdams college verwerpt Nashville-verklaring en hijst de regenboogvlag

Het College van Rotterdam 'verwerpt' de Nashville-verklaring. Op het stadhuis in Rotterdam is de regenboogvlag gehesen om homo's en transgenders te steunen.

De Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga: "Wij als college verwerpen de Nashville-verklaring omdat we willen dat alle Rotterdammers zich gelijkwaardig voelen. Dit is een grote stap terug voor de acceptatie van de homoseksuele en transgender gemeenschap."

Alle zes collegepartijen staan achter het hijsen van de vlag."Dus ook de Rotterdamse SGP/CU en dat is fijn", zegt Wijbenga. 

  

Naast Rotterdam hesen dinsdag in ieder geval ook de provincie, Gorinchem en Maassluis de regenboogvlag. De gemeenten worden genoemd in een inventarisatie van de Nederlandse Vereniging voor Vlaggenkunde.

In heel Nederland is commotie ontstaan over de zogeheten Nashville-verklaring waarin homo's en lhbti'ers expliciet worden afgewezen. In de Nederlandse vertaling staat onder meer dat goede christenen homoseksualiteit altijd moeten afwijzen. Ook wordt gesuggereerd dat er genezing mogelijk is.

Het pamflet is ondertekend door honderden Nederlandse orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici. Onder hen is de Vlaardingse fractieleider van de SGP in de Tweede Kamer Kees van der Staaij. Hij ligt onder vuur sinds bekend werd dat hij de verklaring heeft ondertekend. 


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: