Acht gewonden na uitslaande brand Rotterdam-Delfshaven

Bij een uitslaande brand aan de Watergeusstraat in Rotterdam-Delfshaven zijn in de nacht van dinsdag op woensdag acht mensen gewond geraakt. Twee woningen zijn door de brand onbewoonbaar.

Zeven slachtoffers zijn met rookvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen. Eén persoon raakte gewond toen deze vanuit een raam naar beneden sprong. Volgens een buurtbewoner gaat het om een vrouw van boven de zestig jaar oud, die op een matras is gesprongen die ze zelf uit het raam had gegooid. 

Het vuur brak rond 01:30 uur uit in het complex. "Ik zag rook en vuur op de tweede verdieping", vertelt overbuurman Asarfi. "Mijn buurman liep in zijn onderbroek over straat. Toen heb ik hem mijn broek gegeven."

Even voor 03:00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. "We zijn daarna nog wel enige tijd bezig geweest met nablussen", zegt woordvoerder Lorenzo Koning van de brandweer woensdagochtend op Radio Rijnmond.

In totaal werden zeven woningen ontruimd. Van vijf woningen mochten de bewoners woensdagochtend nog terug naar huis. "In verband met brandschade kan er in de andere woningen nog niet gewoond worden", legt Koning uit. "Voor deze bewoners is door de gemeente Rotterdam opvang geregeld."

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Woensdag wordt daar verder onderzoek naar gedaan door een speciaal team van de brandweer.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: