nieuws

PvdA en Leefbaar Rotterdam willen Wednesday Night Skate redden

ROTTERDAM - De Wednesday Night Skate lijkt toch een langer leven beschoren. PvdA en Leefbaar Rotterdam willen helpen om de organisatie te helpen bij de financiële tekorten. Ook overweegt de organisatie een bijdrage per deelnemer te vragen.
Donderdag, tijdens de raadsvergadering in Rotterdam, willen beide partijen voorstellen om de subsidie, die eerder niet geheel werd toegekend, alsnog volledig toe te wijzen. De Wednesday Night Skate kreeg voorheen 60.000 euro subsidie uit twee potjes. Het ene deel kwam van Sport & Recreatie, het andere deel in 2009 uit het Jongerenjaar.
Het wegvallen van die geldstroom en het terugtrekken van grote sponsoren dwong organisator Marcel van der Goor van het Rotterdamse skate-evenement maandag aan te geven dat het evenement niet kon doorgaan. De organisatie van de Wednesday Night Skate krijgt de begroting (80.000 euro) zonder steun van de gemeente en sponsoren niet sluitend. Er is een tekort van een paar tienduizend euro.
Aan de Wednesday Night Skate doen een aantal woensdagavonden in juni en juli, gemiddeld 20-duizend skaters mee. Het geld is onder meer nodig voor begeleiding.
PvdA-wethouder en -lijsttrekker Dominic Schrijer besloot na het luiden van de noodklok alsnog om de helpende hand te bieden. Nog deze week volgt een gesprek met de organisatie. En ook Leefbaar Rotterdam staat achter voortzetting van de steun. ,,Het is een mooi evenement. Jonge mensen sporten en leren de stad kennen,'' weet woordvoerder Robert Simons. ,,De Dance Parade is al de nek omgedraaid, daar mag de Wednesday Night Skate niet bij komen.''
Ook commerciële partijen hebben zich inmiddels weer gemeld.