DRUGSHANDEL

Politie vindt raketwerper en arsenaal aan automatische vuurwapens in Rotterdamse woning

Raketwerper lag klaar voor gebruik in Rotterdamse woning
Raketwerper lag klaar voor gebruik in Rotterdamse woning © Politie
De politie heeft in Rotterdam een flinke verzameling vuurwapens gevonden in een langlopend internationaal onderzoek naar cocaïnehandel. Er lag onder meer een raketwerper, die klaar voor gebruik leek. Ook lag er een arsenaal aan automatische vuurwapens.
De politie deed maandagochtend onderzoek in 29 panden in Rotterdam, Spijkenisse, Schiedam, Ridderkerk, Amsterdam, Diemen, Aalsmeer, Purmerend en Zoetermeer.
In totaal zijn er zes mensen opgepakt, waaronder een 46-jarige vrouw in Colombia. De recherche heeft berichtenverkeer tussen criminelen ontsleuteld en denkt dat de vrouw in drugs handelde vanuit Zuid-Amerika en direct betrokken was bij de invoer van een onderschepte partij van 230 kilo cocaïne in Spanje. Volgens de politie is ze een grote speler in de cocaïnehandel, ze zou in het criminele circuit de ‘godmother’ van Amsterdam worden genoemd. Ze is in Colombia aangehouden.
In Nederland werden vijf verdachten aangehouden in Schiedam, Ridderkerk, Amsterdam en Zoetermeer. Het gaat om één vrouw en vier mannen in de leeftijd van 29 tot 62 jaar met de Nederlandse en Nigeriaanse nationaliteit.
In totaal zijn er meer dan 25 vuurwapens met bijbehorende munitie gevonden en in beslag genomen, kilo’s cocaïne, meer dan 400 duizend euro cash, auto’s, sieraden en computers en telefoons.
Arsenaal aan automatische vuurwapens in Rotterdamse woning
Arsenaal aan automatische vuurwapens in Rotterdamse woning © Politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl