De grote verbouwing van Sparta: wat gaat er allemaal veranderen?

"We gaan werken aan de faciliteiten voor onze supporters. Er komen extra stoelen en de horecavoorzieningen worden aangepakt", vertelt algemeen directeur Manfred Laros van Sparta. De club heeft grootse verbouwingsplannen en investeert 15 miljoen euro. RTV Rijnmond kreeg alvast een rondleiding door het 'Toekomstige' stadion.

De club gaat het Kasteel opknappen en ook jeugdcomplex Nieuw Terbregge wordt onder handen genomen. Er worden extra zitplaatsen voor supporters gecreëerd. Met het oog daarop wordt het veld onder handen genomen.

"We gaan het veld verlagen en daardoor komt er extra ruimte tussen de huidige tribune en het veld. Daardoor kunnen we extra rijen met stoelen creëren", vertelt Laros.

De supporters krijgen ook betere horecavoorzieningen. "We willen dat de wachttijd aanzienlijk kleiner wordt. De horecavoorzieningen worden daarom groter en breder."  Verder komen er nieuwe urinoirs.

Traditie

Voor de spelers gaat er ook een boel veranderen. Sparta gaat overstappen op gras. Om dit veld straks niet teveel te belasten, wordt er in de toekomst getraind op jeugdcomplex Nieuw Terbregge.

De voorzieningen op Het Kasteel veranderen voor de spelers niet. De dug-outs blijven zoals ze al jaren zijn. "Wij hechten bij Sparta aan tradities. We vinden dat een dug-out geen overdreven luxe stoelen hoeft te hebben. Dit past in de Sparta-stijl."

VIP

De business lounge van het Kasteel wordt nog comfortabeler voor de sponsoren. De lounge wordt groter en krijgt meer zitplekken. Het stadion wordt daarom aan de zijde van het hoofdgebouw flink vergroot. "De gevel gaat naar voren waardoor de lounge breder en dieper wordt. Zo krijgen we meer ruimte voor de ontvangst van onze sponsoren."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Sparta
Deel dit artikel: