EXPLOSIE ROTTERDAM

Familie vermiste Kamran (43) vindt hem zelf onder het puin: 'We herkennen zijn schoenen'

De familie van een vermist persoon is door de afzetting heen gebroken.
De familie van een vermist persoon is door de afzetting heen gebroken. © JB Media
Het geduld van de familieleden van een vermoedelijk slachtoffer van de explosie aan Schammenkamp is op. Zodanig, dat zes mensen door de afzetting zijn gelopen om zelf te zoeken. De politie is nog niet naar binnen gegaan vanwege instortingsgevaar van het pand. Er hebben al wel honden gezocht. De mannen zeggen dat ze hun familielid onder het puin hebben gezien.
De familieleden van een van de mogelijke slachtoffers gingen op eigen houtje het met hekken afgesloten terrein op. Ze zeggen dat ze hun familielid onder het puin hebben gevonden. De politie is met veel agenten aanwezig om de mannen van de locatie weg te krijgen. Ooggetuigen melden dat de emoties hoog oplopen.
De familie zegt dat ze Kamran hebben herkend aan zijn broek en schoenen. Het slachtoffer ligt onder zware spullen, zeggen zijn broer en neven. De familie zegt tegen onze verslaggever Marion Keete dat zij het lichaam er bijna zelf uit hadden gehaald.
Gisteren meldde de veiligheidsregio al dat er rekening mee wordt gehouden dat de drie vermiste personen om het leven zijn gekomen, omdat de ravage enorm is en delen van het gebouw zijn ingestort. In het gebouw liggen vermoedelijk de lichamen van de drie mensen die sinds de explosie en brand vermist zijn.
De familie van de vermiste Kamran (43) is in groten getale aanwezig
De familie van de vermiste Kamran (43) is in groten getale aanwezig © Rijnmond
De politie is in overleg met de familie, zegt het ongeduld te snappen, maar wil het zoeken netjes en veilig doen. Daar wordt nu een plan voor gemaakt. Aanwezige agenten vragen de vele familieleden rustig te blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl