SPARTA

Sparta naar Voren! over gebrek aan creativiteit: 'Wij kunnen niet zonder Koki Saito'

Sparta naar Voren! met Sander Kooijman
Sparta naar Voren! met Sander Kooijman © Rijnmond
In een nieuwe Sparta naar Voren! schuift AD-verslaggever Sander Kooijman aan bij Anton Slotboom, Ruud van Os en presentator Jesse van Someren. Hoe is het toch mogelijk dat Sparta afgelopen zaterdag niet won bij RKC? "Er zit gewoon te weinig gif in", is het eerste verdict.
"Dit is een wedstrijd die je nooit gelijk had moeten spelen", vertelt Slotboom. "We voetballen niet goed genoeg", vult Van Os aan. "Voorin is het erg mager, het verschil tussen Mito en Saito is levensgroot. Mito hebben we na die helft in Fortuna niet meer gezien. Saito staat er twee minuten in en je denkt: ja, lekker. Met Saito in de basis gaan we een stuk beter voor de dag komen."
Kooijman, die Sparta volgt voor het Algemeen Dagblad, verbaast zich over het slotoffensief tegen RKC. Of beter gezegd, het gebrek daaraan. "Het slotoffensief leek nergens op. Normaal heb je misschien een aanspeelpunt, maar je merkt dat er voorin te weinig creativiteit is, het hele seizoen al. Tobias Lauritsen kan het niet alleen, maar maakt ook gewoon een minder goed seizoen door. Hij verliest veel duels, ligt vaak op de grond en krijgt niet veel vrije trappen mee."
"Wij kunnen niet zonder Koki Saito, als het over creativiteit gaat", concludeert Van Os. "We zijn gewoon niet in staat om een beetje druk uit te oefenen op de goal van het magere RKC."

Olij

De deadline van de transferperiode nadert. Het lijkt erop dat Sparta geen sterkhouders kwijt gaat raken. De mannen zijn het erover eens dat het vertrek van Delano van Crooij naar VVV-Venlo betekent dat Nick Olij in ieder geval bij Sparta blijft. De doelman wees het Deense FC Kopenhagen al af, vertelde hij vorige week aan ESPN.
Nick Olij
Nick Olij © Rene Nijhuis/Orange Pictures
"Stoer hè", reageert Slotboom. "Hij zit niet op hete kolen, dat vind ik wel goed." Van Os is niet zo onder de indruk van FC Kopenhagen. "Ik vind het maar een heel klein stapje vanaf Sparta. FC Kopenhagen vind ik geen naam. Spelen Champions League, maar dat doet een ploeg uit Moldavië ook. De Deense competitie is toch geen droomcompetitie."
"Hij heeft die club afgewezen omdat hij is gevraagd als tweede keeper. Ik vraag me af of hij daar veel meer zou gaan verdienen. Ik denk dat Olij het bij Sparta niet slecht heeft."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl