112

71-jarige man in busje getrokken en al een week spoorloos

Het busje waar het slachtoffer in werd getrokken.
Het busje waar het slachtoffer in werd getrokken. © Politie
De politie heeft een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden na de ontvoering van een 71-jarige Rotterdammer. Afgelopen donderdag is de oudere man in de Zoutziederstraat in Rotterdam-West een bus in getrokken en meegenomen. Het slachtoffer is nog niet terecht.
De ontvoering was 's avonds rond 19:40 uur. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis. Het gaat om een wandeling van een paar honderd meter, zegt de politie.
Na de ontvoering is gelijk een groot onderzoek gestart. Dinsdag is de verdachte aangehouden, laat de politie woensdag weten.

Ontbrekend spoor

Nadat het 71-jarige slachtoffer in een zwart busje was getrokken, reed de auto richting de Mathenesserweg. De politie heeft de vervalste kentenenplaten van het busje kunnen achterhalen. Rond 20:00 uur is de kentekenplaat voor het laatst gesignaleerd op de Haringvlietbrug. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor van de bus.

Zwart busje

Het zwarte busje is een eerder gestolen Ford. Het busje reed na de ontvoering op hoge snelheid vanaf de Zoutziederstraat via de Tjalklaan over de A4. Ook reed de bus door de Beneluxtunnel en over de A29 richting de Haringvlietbrug. De bus valt op door de oranje, dunne strepen op de voorkant. Meer details over de auto zijn te vinden op de website van de politie. De politie roept mensen op zich te melden wanneer zij de bus zien of aanwijzingen hebben.
Het busje heeft dunne, oranje strepen op de voorkant.
Het busje heeft dunne, oranje strepen op de voorkant. © Politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl