Van misbruik verdachte leraar werkte op school in Rotterdam-West

De 50-jarige leraar die begin deze week werd opgepakt omdat hij een minderjarig meisje zou hebben misbruikt en in het bezit was van kinderporno, gaf les op de Lucasschool in Rotterdam-West. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO).

De Gouwenaar gaf van 2012 tot juni 2018 les op de school voor speciaal basisonderwijs. In het verleden heeft hij het meisje dat misbruikt zou zijn, ook les gegeven. Het meisje zat tot afgelopen zomer op de school. Daarna is ze verder gegaan naar het voortgezet onderwijs. 

De leerkracht had zelf aangegeven dat hij op een andere school les wilde geven. Daarom nam hij in de zomer afscheid van de Lucasschool. Hij werd leerkracht op de Jacobusschool, maar meldde zich na een aantal weken ziek. 

Reïntegratie

Daarna is hij op de Montessori Terbregge gereïntegreerd. De onderwijskoepel heeft de leerkracht direct na het bekend worden van het misbruik op non-actief gezet. 

Een woordvoerder van het RVKO zegt dat de organisatie diep geschokt is door dit nieuws. "Wij weten ook pas sinds kort wat er speelde", zegt hij. 

Zowel de ouders van de Lucasschool als de ouders van de Montessori Terbregge, zijn donderdag op de hoogte gebracht van zijn aanhouding. De ouders van de Jacobusschool krijgen vrijdag meer informatie.

De man werkte voor de Lucasschool op de RK Mariaschool Schietbaanlaan. Vorig schooljaar werkte (naast zijn werk op de Lucasschool) ook een paar dagen op de Johannes-Martinusschool.

Meldingen

Het aantal meldingen in het basisonderwijs in Nederland bleef de laatste jaren gelijk. Na het schooljaar 2016/2017 waren er 30 signalen over seksueel misbruik. Meer recente cijfers zijn niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Misbruikzaak Lucasschool
Deel dit artikel: