112-NIEUWS

Verdachte ontvoering 71-jarige Rotterdammer langer vast | Gewonde na ruzie met schietpartij in Dordrecht

Dixi in Papendrecht
Dixi in Papendrecht © ZHZ Actueel
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van vrijdag 2 februari.

Gewonde na ruzie met schietpartij in Dordrecht

Aan de Breitnerstraat in Dordrecht is eerder op de dag een gewonde gevallen naar aanleiding van een schietpartij. Twee mannen zouden ruzie hebben gekregen waarna een geweer werd getrokken en een van de twee werd beschoten.
Het is onduidelijk waar de ruzie over ging of hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn. Wel was de man nog aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Verdachte ontvoering 71-jarige Rotterdammer langer vast

Op donderdag 25 januari is een 71-jarige man op de Zoutziederstraat in Rotterdam ontvoerd. Getuigen zagen rond half 8 's avonds hoe drie mannen de Rotterdammer in een bus trokken en meenamen. Voor de ontvoering is op dinsdag 30 januari een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden. Nu meldt het Openbaar Ministerie dat de verdachte nog 14 dagen langer in voorarrest blijft.
Het slachtoffer was op het moment van de ontvoering op weg naar huis van de moskee, een wandeling van 100 meter. Nadat de man het zwarte busje met twee oranje strepen in was getrokken, reed deze richting de kruising van de Mathenesserweg en de Taanderstraat.
De politie is op zoek naar getuigen die dit specifieke busje na 8 uur 's avonds voorbij de Haringvlietbrug of daar in de omgeving hebben gezien. Of mensen die het busje na donderdagavond daar ergens geparkeerd hebben zien staan. De politie vraagt met name bewoners van Goeree-Overflakkee, Zeeland en West-Brabant om naar de bus uit te kijken.

24-jarige Rotterdammer aangehouden voor explosie

De politie in Alkmaar heeft een 24-jarige Rotterdammer aangehouden voor de explosie aan de Baansingel. Bij de explosie raakten voor zover bekend geen mensen gewond. Er was alleen schade aan de voordeur.
De explosie was in de nacht van woensdag op donderdag bij een woning in het centrum van Alkmaar. Dankzij een getuige kon de Rotterdammer aangehouden worden. Zijn rol bij de explosie wordt nog onderzocht.

Dixi volledig afgebrand in Papendrecht

Een mobiel Dixi-toilet stond gisteravond volledig in brand tegen een bedrijfspand in Papendrecht. De brand aan de Matena in Papendrecht werd omstreeks rond kwart voor 10 's avonds ontdekt. Met spoed kwam de brandweer ter plaatse. De brand kon snel worden geblust. Door het snelle optreden van de brandweer is overslag naar het pand voorkomen. Van het Dixi-toilet is niets meer over.

Explosie pas 's ochtends ontdekt in de Beverwaard

Bij een woning aan de Gronsvelderf in de Beverwaard in Rotterdam heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. De bewoner hoorde rond vijf uur 's nachts een klap, maar ontdekte in de ochtend pas de schade.
Bij de explosie raakte niemand gewond en is er alleen sprake van materiële schade.

Brand na explosie in Rotterdam

In Rotterdam-IJsselmonde is vannacht een explosie geweest.
De ontploffing was bij de voordeur van een huis aan de Burgemeester Molenaarstraat. Daarna is brand ontstaan.
Er waren mensen thuis, toen de klap plaatsvond. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Man zit ondersteboven vast in ondergrondse vuilcontainer

De brandweer heeft vannacht de handen vol gehad aan een jonge man die ondersteboven vast is komen te zitten in de klep van een ondergrondse vuilcontainer. De benen van de man bungelden nog aan de buitenkant. Dit gebeurde aan de Algiersstraat in Rotterdam-Alexander. De man zat muurvast en na ruim een half uur ploeteren lukte het de hulpdiensten om hem uit de container te bevrijden.
Volgens de man waren zijn huissleutels en een tas met kleding in de container gevallen en die probeerde hij er weer uit te krijgen. De brandweer heeft de tas gevonden, maar zoals het er nu naar uitziet zaten daar geen sleutels bij. Daarop heeft een buurvrouw hem naar familie gebracht. De man raakte niet gewond.

Weer grensoverschrijdend gedrag in politie-groepsapps

Een medewerker van de Rotterdamse politie is betrokken bij grensoverschrijdende berichten op WhatsApp in groepsapps van de Amsterdamse politie. Hij is, net als negen medewerkers van de Eenheid Amsterdam, op non-actief gezet. Eén Amsterdammer is geschorst.
 De nieuwe appgroepen kwamen aan het licht in twee strafrechtelijke onderzoeken. De politie-eenheden in Amsterdam én Rotterdam zijn allebei een onderzoek gestart naar deze groepsapps.
 Begin dit jaar werden nog zes medewerkers van de Rotterdamse eenheid gestraft voor een WhatsApp-groep met seksistische en racistische uitlatingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl