CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk van 3 februari : Huisvarkens Paps en Mams vertrekken uit Rotterdam

Ragnhild Diepens met Paps en Mams in de woonkamer in Rotterdam-Zuid
Ragnhild Diepens met Paps en Mams in de woonkamer in Rotterdam-Zuid © Rijnmond
Begin je weekend zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk en de Rotterdamse huisvarkens Paps en Mams die verhuizen naar Drenthe, overwinterende vleermuizen, het boek Chinese Kees over Chinatown Katendrecht en de tentoonstelling Liefde in Vlaardingen.
De Rotterdamse huisvarkens Paps en Mams verhuizen van de stad naar het platteland. Jarenlang hebben ze huis en tuin in Rotterdam-Zuid gedeeld met hun baasje Ragnhild Diepens. Maar nu krijgen ze aan de andere kant van het land écht de ruimte, want hun bazin verhuist naar een groot huis in Drenthe met een nog grotere, verwilderde tuin waar Paps en Mams de boel op hun kop kunnen zetten zoveel ze maar willen. Voordat Paps en Mams vertrekken, komt Chris Natuurlijk nog even afscheid nemen van de hobbyvarkens.
Ragnhild Diepens met huisvarken Paps in de tuin in Rotterdam-Zuid
Ragnhild Diepens met huisvarken Paps in de tuin in Rotterdam-Zuid © Rijnmond

Winterslaap

Vleermuizen zijn nu in diepe rust, want ze zijn in winterslaap. Sommige soorten overwinteren in bunkers. Daar is het koel en vochtig, precies wat vleermuizen nodig hebben tijdens hun winterrust. In Chris Natuurlijk hoor je meer.

Liefde

Zhanhong Liao is geboren in een grote stad in China, maar ze kwam voor de liefde naar Vlaardingen, waar ze sinds 1996 woont. In Museum Vlaardingen is een overzicht van haar werk te zien met liefde als rode draad. Ze houdt bijvoorbeeld erg van de natuur en juist over dat onderdeel van de tentoonstelling Liefde , vertelt Zhanhong in Chris Natuurlijk.
Kunstenares Zhanghong Liao op de tentoonstelling Liefde in Museum Vlaardingen
Kunstenares Zhanghong Liao op de tentoonstelling Liefde in Museum Vlaardingen © Rijnmond

Chinese Kees

David Zee werd in 1962 in Rotterdam-Katendrecht geboren. Zijn grootvader Zee Che Chai was een van de eerste zeemannen die zich in het begin van de vorige eeuw op de Kaap vestigden en trouwden met een Nederlandse vrouw.
Familie Zee met opa Zee Chai (tweede van links) en oma Neeltje Kraaijeveld (rechts)
Familie Zee met opa Zee Chai (tweede van links) en oma Neeltje Kraaijeveld (rechts) © collectie David Zee/Verhalenhuis Belvédère
In Chris Natuurlijk komt David Zee vertellen over Chinese Kees, een persoonlijk boek waarin hij verhalen deelt over het Katendrecht van zijn grootouders in het eerste Chinatown van Europa, over zijn vader Chinese Kees en andere familie, over het leven op de Kaap, de boarding houses, de invloed van Chinese onderwereldorganisaties, Chinese restaurants, gokhuizen, opiumkits, Chinezentellingen en vuurwerk.
David Zee komt in Chris Natuurlijk vertellen over zijn boek Chinese Kees
David Zee komt in Chris Natuurlijk vertellen over zijn boek Chinese Kees © Rijnmond

Zaterdag 3 februari van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl