Sparta overtuigt weer niet in uitwedstrijd: 3-3 tegen Cambuur

Sparta heeft zondag de Keuken Kampioen Divisie hervat met een 3-3 gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden. De ploeg van Henk Fraser stond bij rust al op 2-2, door goals van Mohamed Rayhi en Lars Veldwijk. Na rust kwam het op achterstand, maar trok Deroy Duarte vlak voor tijd de stand gelijk.

Mohamed Rayhi kon Sparta binnen het kwartier al voorsprong zetten. Hij werd diep gestuurd en faalde oog in oog met Cambuur-doelman Xavier Mous niet. Daarna werden de hoekschoppen van Cambuur een groot probleem voor de Rotterdammers.

Hattrick hoekschoppen


Zo kon oud-Feyenoorder Matthew Steenvoorden na 23 minuten uit een hoekschop binnenkoppen. Sparta-doelman Roy Kortsmit zag er bij de hoekschop niet erg goed uit. Hetzelfde gold voor het tweede doelpunt van de Friezen. Zo'n tien minuten later was het op diezelfde manier weer raak. Oud-Feyenoorder Nigel Robertha kon profiteren: 2-1.

Vlak voor rust maakte Sparta op mooie wijze gelijk via de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie; Lars Veldwijk. De aanvaller poortte zijn tegenstander en schoot vervolgens snoeihard binnen: 2-2 

Het was in de tweede helft weer een speler met een regiolink die Sparta dwars kon zitten. Rotterdammer Kevin Jansen kon uit een hoekschop vallend binnenwerken: 3-2.  

Toch nog gelijk


Mohamed Rayhi was daarna erg dichtbij de gelijkmaker, maar hij raakte de lat. Vlak voor tijd kon Sparta wel weer op gelijke hoogte komen. Deroy Duarte kon de bal binnenlopen na slecht verdedigen van Cambuur.

Scoreverloop


11' 0-1 Mohamed Rayhi
23' 1-1 Matthew Steenvoorden
32' 2-1 Nigel Robertha
45' 2-2 Lars Veldwijk 
78' 3-2 Kevin Jansen
88' 3-3 Deroy Duarte

Meer over dit onderwerp:
Sport Sparta
Deel dit artikel:

Reageren