SPARTA

Sparta-keeper Olij nuanceert 'afwijzen' FC Kopenhagen: 'Nooit nee hoeven zeggen'

Nick Olij
Nick Olij © Rene Nijhuis/Orange Pictures
De winterse transferperiode zit erop en Nick Olij is nog keeper van Sparta. Ondanks concrete interesse vanuit het buitenland. Eén club moest hij 'nee' verkopen, maar dat was niet FC Kopenhagen. "Dat verhaal is uit z'n verband gerukt", zegt de doelman.
Olij vertelde een week geleden aan ESPN dat hij had gesproken met de kampioen van Denemarken, maar dat Kopenhagen geen optie was omdat 'hun eerste keeper er nog zat'. Kopenhagen-doelman Kamil Grabara vertrekt komende zomer naar het Duitse VFL Wolfsburg.
"Hij zou mogelijk deze winter al weggaan", vertelt Olij. "Dan zou ik een optie zijn geweest. Maar dat is niet gebeurd. Ik heb dus nooit nee hoeven zeggen. Ze zijn nooit bij mij uitgekomen." Een andere club uit het buitenland werd wel concreet voor Olij, maar ving bot bij de doelman van Sparta.
Sparta-keeper Olij nuanceert 'afwijzen' FC Kopenhagen: 'Nooit nee hoeven zeggen'
Dus blijft Olij in ieder geval de rest van dit seizoen te bewonderen op Het Kasteel. "Er zijn nog genoeg dingen die ik hier wil laten zien. Ik voel me goed en ben blij hier te zijn. Sparta is een geweldige club, we kunnen dit seizoen nog mooie dingen bereiken met elkaar."
Na zijn eerste jaar in de eredivisie staat dit seizoen voor Olij in het teken van verbeteren. Zo is hij het spel meer gaan lezen, maar ook rustiger in zijn hoofd geworden. "Door te praten met mensen die niets met de voetbalwereld te maken hebben. Dat heeft mij geholpen en iets bijgebracht. Vorig jaar was het vooral een kwestie van mijn eerste jaar eredivisie ervaren. Dit jaar wil ik punten pakken waarin ik beter kan worden."

EK

Mocht Olij zijn goede vorm, die hij eigenlijk al anderhalf seizoen onafgebroken laat zien bij Sparta, de rest van dit seizoen doortrekken, wacht met het EK in de zomer mogelijk een mooie beloning. "Eerst maar eens goed spelen hier, dan zien we richting het EK vanzelf wat er mogelijk is. De bal ligt bij mij, ik moet presteren en de goede lijn doortrekken."
En na, tijdens of al voor het EK komen dan ongetwijfeld nieuwe vragen over zijn toekomst. Olij wordt ze niet zat. "Dat komt deels door mezelf. Ik ben ambitieus dus dan roep je het een beetje over jezelf af. Je wil graag weten wat je plafond is, dan denk ik dat je jezelf mag uitspreken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl