Tieners (13 en 15) achter het stuur vandaan geplukt

De politie heeft het afgelopen weekend druk gehad met te jonge bestuurders op de weg. In Rotterdam-IJsselmonde controleerden agenten een auto waarin een 13-jarig meisje bleek te rijden. In de wijk Pendrecht pakte een 15-jarige jongen stiekem de auto van zijn moeder.

Het 13-jarige meisje kreeg volgens de man naast haar rijles. De verbaasde agenten hebben vervolgens een goed gesprek gevoerd met de ouders van de jonge bestuurster. De bijrijder heeft een proces-verbaal gekregen en de politie stuurt een bericht naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Het CBR kan maatregelen nemen tegen de zelfbenoemde rij-instructeur. In de meeste gevallen is die maatregel een onderzoek naar de rijgeschiktheid

Ook bij agenten in de wijk Pendrecht was het raak. Zij betrapten een 15-jarige jongen die de auto van zijn moeder had meegenomen. De jonge bestuurder reed rond 04:00 uur op de Krabbendijkestraat rond zonder lichten, waardoor hij opviel.

De agenten wilden de auto controleren, maar de jongen vluchtte richting de Groene Kruisweg. Toen de auto voor een verkeerslicht stopte, blokkeerde een politieauto zijn weg. De joyrider had hier geen boodschap aan en ramde de auto. Niet veel later hadden agenten hem toch te pakken.

De jongen was niet van plan zich gewonnen te geven en verzette zich ook tijdens zijn aanhouding. Ondertussen beledigde hij de agenten. De jongen moet bij de kinderrechter verschijnen en krijgt verschillende boetes voor zijn overtredingen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: