SPARTA

Sparta rijgt kansen aaneen tegen PEC Zwolle, maar staat thuis weer met lege handen

Mito baalt van tegengoal van PEC Zwolle
Mito baalt van tegengoal van PEC Zwolle © Mischa Keemink/VK Sportphoto
Sparta is zondag er opnieuw niet in geslaagd om een thuiswedstrijd te winnen. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk miste kans op kans tegen PEC Zwolle en ging uiteindelijk met 2-0 onderuit. Sparta won op 28 oktober voor het laatst op Het Kasteel. RKC Waalwijk werd destijds verslagen.
Dat er na 45 minuten voetbal 0-1 op het scorebord stond tegen PEC Zwolle, was een klein wonder. De thuisploeg voetbalde goed, was veel sterker, en kreeg enorme kansen om de bezoekers pijn te doen.
Jeroen Rijsdijk zucht na Sparta-PEC Zwolle (0-2): 'Op basis van alles hoor je deze wedstrijd te winnen'
Said Bakari kopte, na een prachtige pass van Mike Eerdhuijzen, recht op keeper Jasper Schendelaar af. Even later was de rechtsback het eindstation van een schitterende aanval waar ook Shunsuke Mito en Koki Saito bij betrokken waren. Bakari koos de rechterhoek, maar daar rekende ook Schendelaar op.
Koki Saito van Sparta snelt langs zijn tegenstander
Koki Saito van Sparta snelt langs zijn tegenstander © Mischa Keemink/VK Sportphoto
De kansen bleven komen voor Sparta, dat veel sterker was dan PEC Zwolle. Mito vond zijn landgenoot Saito, maar het van richting veranderde schot van laatstgenoemde zeilde langs het doel van de gasten. Twee minuten later trof Eerdhuijzen de paal uit een corner en kreeg Charles-Andreas Brym de bal in de rebound ook niet tussen de palen. Zijn inzet ging naast via een speler van PEC Zwolle.
PEC Zwolle kwam de eerste 25 minuten wonderwel ongeschonden door en nam vanuit het niets de leiding. Overigens wel na een prachtige aanval, met Thomas Lam als eindstation. Hij kopte de bal achter keeper Nick Olij: 0-1.
Arno Verschueren over de gemiste kansen bij Sparta-PEC Zwolle (0-2): 'Ik heb er geen verklaring voor'
In het restant van de eerste helft was Sparta nog twee keer gevaarlijk. Na een voorzet van Brym belandde de bal bij de tweede paal bij Mito, maar de arm van Schendelaar voorkwam een treffer van de Japanner. Ook Arno Verschueren had de gelijkmaker op zijn schoen, maar ook de Belg kreeg de bal niet achter de keeper van PEC Zwolle.
Het regent kansen voor Sparta tegen PEC Zwolle
Het regent kansen voor Sparta tegen PEC Zwolle © Mischa Keemink/VK Sportphoto

Meer evenwicht

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid wel voor de bezoekers. Eliano Reijnders pegelde de bal niet ver naast het doel van Olij. Het antwoord van Sparta volgde na 53 minuten voetballen. Schendelaar was opnieuw de sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Hij pakte een inzet van Bakari op zeer fraaie wijze.
Het duel was in deel twee wat meer in evenwicht. PEC Zwolle kwam vaker voor het doel van Sparta, maar invaller Kaj de Rooij kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Odysseus Velanas achter Olij te werken. Saito schoot na een uur spelen voorlangs en dat was direct de laatste actie van de flankaanvaller. Camiel Neghli verving hem.
Pelle Clement over Sparta-PEC Zwolle (0-2): 'Deze wedstrijden zijn de moeilijkste om te verwerken'
De invaller zag, luttele seconden in het veld, PEC Zwolle bijna de score verdubbelen. Olij liet zich echter niet verrassen door een schot van Nick Fichtinger. Het duel bleef aantrekkelijk. Sparta bleef op eigen veld, waar het zo moeizaam tot punten komt, zoeken naar de gelijkmaker. Bart Vriends kopte de bal recht op Schendelaar af.
Kopbal van Bart Vriends, maar geen doelpunt voor Sparta
Kopbal van Bart Vriends, maar geen doelpunt voor Sparta © Mischa Keemink/VK Sportphoto
Met de van een blessure terugkeerde Tobias Lauritsen in de ploeg voor Brym, hoopte Rijsdijk het duel nog te kantelen, maar kort na zijn invalbeurt besliste PEC Zwolle het duel via Davy van den Berg: 0-2.
In de slotfase miste Lauritsen nog een goede kans, maar het geloof in een resultaat was wel verdwenen bij Sparta. PEC Zwolle passeert de Rotterdammers op de ranglijst.
Scoreverloop:
26' Thomas Lam 0-1
70' Davy van den Berg 0-2
Opstelling Sparta: Olij, Bakari, Vriends, Eerdhuijzen (73' Van der Kust), Warmerdam (73' De Guzman); Clement (73' Meissen), Verschueren, Kitolano, Mito, Brym (67. Lauritsen), Saito (61. Neghli).
Kijk hieronder naar de NOS Sport-samenvatting van Sparta-PEC Zwolle (0-2):

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl