nieuws

Politie schiet bij sportschool in Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie heeft een waarschuwingsschot gelost bij het op afstand houden van een menigte bij een sportschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. De groep was de sportschool uitgelopen om op te komen voor een 29-jarige automobilist die kort daarvoor bij een verkeersruzie was betrokken.
Het begon allemaal dinsdag rond 17:20 uur bij een tankstation langs de A20. De 29-jarige man was daar aangesproken op zijn gedrag in het verkeer en bedreigde de andere bestuurder met een honkbalknuppel. Daarna ging hij er in de auto vandoor.
Agenten vonden de man in zijn auto aan de Eerste Tochtweg en probeerden hem aan te houden. Uit de sportschool kwamen meerdere mensen naar buiten die de politiemensen omsingelden. Daarop loste een agent het waarschuwingsschot.
De 29-jarige man kon uiteindelijk worden aangehouden. Later op de avond is ook een andere man aangehouden die bij de sportschool een slaande beweging had gemaakt naar een van de politiemensen.
Volgens de advocaat van de man uit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zowel zijn cliënt als de man uit Rotterdam vrijgelaten. "De Rotterdammer had niets met de zaak te maken", zegt advocaat Purperhart.
"Verder zijn we niet te spreken over het feit dat de politie zonder enige aanleiding en zonde waarschuwing heeft geschoten", gaat de advocaat verder. "De agenten werden dan ook totaal niet belaagd. Ik heb het idee dat er sprake is van disproportioneel politiegeweld. En dat zou ook blijken uit de camerabeelden." Volgens de advocaat zou een 70-jarige omstander een klap hebben gekregen van de agenten.
De politie liet donderdag weten dat de twee arrestanten woensdagavond vrijgelaten zijn. De Nieuwerkerker blijft nog verdachte.