CULTUUR

Wannebiezz cancelen show in Ahoy vanwege tegenvallende kaartverkoop: 'Even goed de tering in'

De Wannebiezz: v.l.n.r. Gilles, Rocco en Arie
De Wannebiezz: v.l.n.r. Gilles, Rocco en Arie © Rijnmond
"Je ken een keertje struikelen, pleurt op je bek, maar het help nie om te blijven leggen dus je mot gewoon weer opstaan en je gaat gewoon weer door." Met die nuchtere woorden reageert Arie van Ballegooie van de Wannebiezz op het afblazen van de show in Ahoy.
Arie en zijn medebandleden Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniquette winden er bij streekomroep Twee geen doekjes om: "Dat mag in Vlaardingen en Schiedam: het is gewoon kut!", zegt Rocco. De Wannebiezz zouden op 15 maart in Ahoy staan, maar het loopt geen storm bij de kaartverkoop en daarom is besloten de show niet door te laten gaan.

'Financiële krater'

"Heel veel mensen beslissen op het laatste moment, dat is lastig om op te plannen", vertelt Arie." Gilles: "We hebben er even goed de tering in gehad. Er is een financiële krater, maar ik vind het geen straf om daar mijn longen uit mijn lijf voor te zingen." Rocco bekijkt het positief: "We hadden wel het gore lef om het te doen, en we hebben het al gedaan!"
Daarmee doelt hij op de show die de Vlaardingers vorig jaar in Ahoy gaven. "Ik sluit ook niet uit dat het nooit meer gaat gebeuren, maar het was nu gewoon niet het moment", zegt Arie. Waarop Rocco lachend reageert: "We moeten wel, want we hebben een paar honderd van die mokken gekocht. Alleen daarom moeten we terug naar Ahoy." Alle drie houden ze een mok omhoog waarop staat: 'de Wannebiezz in Ahoy. En ik was daarbij'.
De mokken voor de show in Ahoy van maart 2024 stonden al klaar
De mokken voor de show in Ahoy van maart 2024 stonden al klaar © Twee
Tuurlijk voelt het als gezichtverlies. Eerlijk verhaal. Maar: op en door. Mouwtjes weer opstropen, schudden met die kop, kroon d'r op en gaan met de banaan
Gilles de la Tourniquette
De Wannebiezz zouden van elk verkocht kaartje vijf euro doneren aan Rotterdammer Johan de Boterhamman. Die zorgt voor ontbijtjes voor kinderen die anders zonder eten naar school gaan. Geen concert in Ahoy betekent geen donatie voor Johan. "Wij vonden dat dan sneu voor Johan, hij weer voor ons. Maar we hebben wel met elkaar afgesproken dat we hem blijven steunen en dat we ambassadeurs voor het leven zijn", zegt Gilles.
En ondertussen gaan de bandleden verder met plannen en muziek maken. Na de zomer start een theatertour die wordt afgetrapt in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. "Daar gaan we de liedjes doen die we hebben ingestudeerd voor Ahoy. Want we hebben ze toch niet voor Jan Doedel ingestudeerd", vertelt Rocco.

Wat nou geen polonaise?

Arie vult aan: "En wij vinden het dan ook leuk om al die theaterregeltjes aan onze laars te lappen." En in koor lachen de drie: "Wat nou geen polonaise?" Arie gaat verder: "Van voor naar achter kan niet in het theater maar van links naar rechts gaat prima hoor."
Dit is een verhaal in samenwerking met onze mediapartner Twee

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl