nieuws

Grote brand in leegstaand schoolgebouw Spijkenisse

2010-brand01.cropresize.tmp.jpg
2010-brand01.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In het leegstaande pand van de voormalige Oude Maas aan De Ritte in Spijkenisse heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. Een politieagent kreeg teveel rook binnen en werd onwel.
Bij de brand, die om 23 uur uitbrak, kwam veel rook vrij. De brand woedde op de bovenetage van het leegstaande schoolgebouw, een voormalige LTS. Ongeveer 40 klaslokalen zijn verwoest.
De politie reed enige tijd door de Vogelbuurt om omwonenden te informeren. Bij de brand is een hoeveelheid asbest vrijgekomen in de Merelstraat. Vorige week was in het kader van de sloop van het gebouw begonnen met asbestverwijdering. De brandweer heeft het asbest direct na het blussen opgeruimd.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Het pand was afgezet met hekken om vandalisme te voorkomen. Desondanks hadden onbekenden al vernielingen gepleegd. Het oude pand staat naast het nieuwe schoolgebouw van de Oude Maas, dat in januari in gebruik werd genomen.
De agent die na de brand onwel werd, is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Na behandeling met zuurstof mocht de agent naar huis.

RTV Rijnmond was snel ter plaatse. Bekijk hieronder de beelden van de brand.