Overvaller berooft verstandelijk beperkte jongen twee maal

Een verstandelijk gehandicapte jongen is in korte tijd twee keer door dezelfde dader overvallen. De jongen durft als gevolg hiervan niet meer over straat te lopen.

UPDATE: Een 38-jarige man uit Rotterdam is vandaag aangehouden in deze zaak. Hij werd gisteren getoond in het Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond. De man wordt verdacht van het tot twee keer toe beroven van een verstandelijke gehandicapte man. Dat gebeurde aan de Dordtselaan in Rotterdam Zuid. Tips van kijkers leiden tot de opsporing van de man. 

De 20-jarige jongen loopt op 11 september van een Poolse winkel aan de Dordtselaan naar huis als hij wordt overvallen. De dader zet de jongen een mes op zijn keel en eist geld. Aangezien de jongen geen geld bij zich heeft, wordt hij gedwongen geld te pinnen bij de ABN AMRO-automaat aan de Dordtselaan.

Als blijkt dat de automaat niet werkt, dwingt de man het slachtoffer bij een ING-automaat bij winkelcentrum Zuidplein geld op te nemen. De jongen pint het kleine bedrag dat op zijn rekening staat en geeft dit aan de overvaller.

Daarna moet het slachtoffer meelopen naar de Dordtselaan, waar de overvaller eist dat de jongen wacht. Hij ziet dan de kans om te ontvluchten aan zijn overvaller.

Op 3 november 2018 wordt de jongen met dezelfde dader geconfronteerd. Ze herkennen elkaar en dit keer bedreigt de overvaller de jongen niet, omdat het slachtoffer direct geld geeft. Om te voorkomen dat de zeer geschrokken jongen opnieuw in contact komt met de overvaller, wil de politie hem snel oppakken.
Heeft u tips? Bel dan met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer over dit onderwerp:
burij15 Opgeloste zaken
Deel dit artikel: