112-NIEUWS

Explosie bij woning in Bergschenhoek | Omstander wil helpen na auto-ongeluk en wordt zelf aangereden

Hulpdiensten na explosie bij woning in Bergschenhoek
Hulpdiensten na explosie bij woning in Bergschenhoek © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van woensdag 7 februari.

Explosie bij woning in Bergschenhoek

Bij een woning aan de Couperuslaan in Bergschenhoek is woensdagavond een explosief afgegaan. De knal heeft schade veroorzaakt. Een ruit is gesneuveld. Niemand raakte gewond.
Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen. Niemand raakte gewond.

OM: celstraf voor Rotterdamse broers voor witwassen 50 miljoen euro

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen twee 40-jarige Rotterdamse broers voor ondergronds bankieren en deelname aan een criminele organisatie. De jongste broer, de hoofdverdachte, heeft bedragen van in totaal ongeveer 50 miljoen euro witgewassen. Dit geld is mogelijk afkomstig uit de drugshandel. De oudere broer wordt verantwoordelijk gehouden voor het witwassen van kleinere bedragen.
Het OM en de verdediging hebben zogeheten procesafspraken gemaakt. Beide partijen zijn voor de hoofdverdachte uit Rotterdam een celstraf van 5 jaar en het betalen van 500.000 euro overeengekomen. Voor de andere broer is dat een celstraf van 2 jaar.
De twee broers kwamen in beeld nadat de politie een versleutelde berichtendienst had gekraakt. Het duo is eind november 2022 aangehouden op Schiphol nadat ze terugkwamen uit Turkije. De jongste zit nog vast, de oudere broer niet. De rechtbank in Den Bosch doet op 21 februari uitspraak.

Omstander wil helpen nadat bestuurder tegen boom rijdt en veroorzaakt botsing

Bij een ongeluk in Zwijndrecht zijn woensdagochtend twee mensen gewond geraakt. Opmerkelijk was dat de tweede gewonde juist was gestopt om het eerste slachtoffer te helpen, maar daarbij zelf werd aangereden.
Het eerste ongeluk gebeurde op de Munnikensteeg. Daarbij reed de bestuurder tegen een boom. Iemand zag dat gebeuren en zette meteen zijn auto in de berm om te helpen. Een derde automobilist wilde ook helpen, maar zag op het laatste moment dat er meer auto's in de berm stonden. Door het uitwijken botste er een vierde auto tegenop. Daarbij raakte de derde automobilist gewond.
Bij beide gewonden waren de verwondingen niet al te ernstig. De slachtoffers zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.
Vier auto's waren betrokken bij een ongeluk aan de Munnikensteeg in Zwijndrecht.
Vier auto's waren betrokken bij een ongeluk aan de Munnikensteeg in Zwijndrecht. © Fotopersburo Busink

Slachtoffer in ziekenhuis na beroving

Bij een beroving op het Roelantpad in Rotterdam, ten zuiden van de Beverwaard, is dinsdagavond iemand het ziekenhuis in geslagen.
Of de daders iets hebben meegenomen, is nog niet duidelijk, het politieonderzoek is in volle gang. Een woordvoerder zegt dat er nog niemand is opgepakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl