NIEUWS

Coldcaseteam vindt niets bij zoekactie in sloot naar sinds 2001 vermiste Adri Knops

Politie zoekt in sloot Hoogvliet naar lichaam Adri Knops
Politie zoekt in sloot Hoogvliet naar lichaam Adri Knops © MediaTV
De grote zoekactie naar de sinds 2001 vermiste Adri Knops in een sloot bij de Kruisnetlaan in Hoogvliet heeft geen nieuwe sporen opgeleverd. Daarmee is de zoekactie afgerond. De auto van de vermiste man uit Spijkenisse werd in juli 2001 gevonden nabij de plek waar de politie heeft gezocht. De toen 63-jarige Spijkenisser is nooit gevonden.
Het gebied rond de Kruisnetlaan was in die tijd ondoordringbaar. Tegenwoordig kan er beter worden gezocht.
Volgens de familie ging Adri Knops begin juli 2001 op pad met de witte Suzuki van zijn vrouw Mien. Hij zou rond 14:30 uur uit het huis aan de Molenlaan in Spijkenisse zijn vertrokken om mogelijk in de buurt van het Voedingskanaal aan de motor te sleutelen.
Als het etenstijd is, is Adri nog niet thuis. De familie slaat alarm. Zijn zoon Wim stapt naar de politie. Daar willen ze nog 24 uur wachten voor een echt onderzoek. De familie gaat vervolgens met pamfletten aan de slag. Een paar dagen later wordt de Suzuki alsnog leeg aan de Kruisnetlaan gevonden.

Peter R. de Vries Foundation

Sindsdien ontbreekt van Adri ieder spoor. In 2001 en daarna zijn er meerdere zoekacties geweest, maar zonder resultaat. In 2023 vroeg Kelly de Vries namens de Peter R. de Vries Foundation aan de politie of er iets mogelijk is in deze zaak. Naar aanleiding van die vraag heeft de politie een gebied aangewezen waar het onderzoeksteam de zoekactie wilde doen.
Het waterschap heeft onlangs een gebied bij nabij de Poortugaalse Haven drooggelegd. Hierdoor kon het rechercheteam van de politie grondiger onderzoek doen. In het gebied heeft Knops mogelijk op paling gevist en is hij daar vermoedelijk vermist geraakt. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de man slachtoffer is geworden van een misdrijf.
Met een drone en metaaldetectoren werd het gebied uitgekamd, maar dat heeft geen bruikbare sporen opgeleverd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl