Feyenoord wil gestaakte wedstrijd helemaal overspelen

ROTTERDAM - Feyenoord wil de zaterdag gestaakte wedstrijd tegen Vitesse helemaal overspelen. De scheidsrechter besloot het duel in de rust te stoppen door de hevige regenval. Het stond op dat moment 1-1.
Feyenoordtrainer Mario Been en trainer Theo Bos van Vitesse toonden begrip voor de beslissing van de Belgische scheidsrechter Gumienny.
Algemeen directeur Eric Gudde van de Rotterdamse club opperde zondag om de wedstrijd vanaf de eerste minuut over te spelen: "We willen het onze supporters noch de fans van Vitesse aandoen om op een doordeweekse avond voor slechts 45 minuten naar de Kuip te komen.''
Een woordvoerder van Vitesse ziet dat anders: "Wij kiezen voor een logische en sportieve oplossing en dat is het uitspelen van alleen de tweede helft. Dat is voor ons de beste optie. We vinden het heel vervelend voor het publiek, maar dit is een geval van overmacht.''
De KNVB neemt waarschijnlijk aanstaande maandag of dinsdag een beslissing. Er zijn drie opties. De hele wedstrijd wordt opnieuw gespeeld, de wedstrijd wordt vanaf de tweede helft hervat of er wordt geen nieuwe datum vastgesteld. In dat geval eindigt het duel in een gelijkspel.
Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon roept bezoekers op om losse kaarten te bewaren: “We weten nog niet hoe het gaat aflopen, maar we moeten straks wel weten wie gratis naar binnen mag.”